Chicago Blackhawks - LA Kings

Goalies: Crawford (probable) vs Quick (probable)

Riktigt tungviktsmöte i natt när Chicago Blackhawks gästas av formstarka LA Kings inne i United Center. Kings som nu har 7 raka vinster mot ett Hawks med 2 raka förluster blir en riktigt spännande match att följa.

Chicago Blackhawks har åkt på två raka förluster efter att man inte alls presterat mot Winnipeg Jets och senast förlorat i en hawaiimatch mot tunga Minnesota Wild. Det var främst första perioden som var helt utan kontroll där siffrorna skrevs till 3-2 efter 20 min spelade. Båda lagen utbytte mängder av chanser och det var en match där målvakterna inte höll den högsta nivån. Hawks kom tillbaka i andra perioden och ställningen var 4-4 inför tredje. N.Niederrieiter satte sedan segermålet tidigt i tredje perioden och Hawks lyckades alltså aldrig kvittera trots en push mot slutet.

Man ställs nu mot ett väldigt formstarkt LA Kings och vi får ett väldigt trevligt odds på hemmalaget just pga av formen. Visserligen sakas fortfarande D.Keith samt att Marian Hossa listas day-to-day, men Hossa tycker jag inte sett allt för het utinledningsvis på säsongen och jag gillar att Chicago idag kallat upp mycket talangfulla Marco Dano från Rockford!

LA Kings har nu alltså 7 raka segrar efter sin trevande start på säsongen(3 raka förluster). Jonathan Quick har spelat upp sig rejält, men som ni vet är det oerhört svårt att hålla långa streaker upp i NHL. Hawks besitter verkligen farten och kvaliteten för att jobba sig igenom Kings D och Quick i mål. jag bortser lite från formen i natt på lagen och spelat enbart på hur kvalitativa Hawks är här. Vi erbjuds 1.862 på hemmaseger vilket ja plockar alla dagar i veckan då det i vanliga fall brukar ligga på 1.74.