Speltips

Speltips Shakhtar Donetsk - Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-11-03 20:45 Spela här

Speltips Shakhtar Donetsk - Malmö FF
Land: Sverige Liga: Champions League
Odds: 1.98 Speltips: Shakhtar -1,5
2015-11-03 20:45 Shakhtar Donetsk - Malmö FF Shakhtar -1,5 1.98 Polsater

Shakhtar -1,5 blir mitt spel i kvällens CL.

Tyvärr, får en väl kanske lägga till. För jag gillar alltid när det går bra för de svenska lagen. Och MFF har gjort oss spelare en hel del tjänster i Europaspelet då de ofta underskattats av bolagen. Men det har varit på hemmaplan. På bortaplan har det sett annorlunda ut.

I fjol föll man klart i samtliga bortamatcher och mot PSG borta i årets CL-premiär såg man tydligt vilken enorm klasskillnad det var. Nu är Shakhtar inte lika bra som PSG såklart, men helt klart är att ukrainarna är ett bra lag.

Tabellen ser ut som följer:

1 Real Madrid 3 2 1 0 6-0 7
2 Paris SG 3 2 1 0 5-0 7
3 Malmö FF 3 1 0 2 1-4 3
4 Sjachtar Done 3 0 0 3 0-8 0

Vid poäng är MFF verkligen nära ett avancemang till Europa Leagues gruppspel. Inbördes möte gäller före målskillnad, så Shakhtar måste i princip vinna med två mål för att ha bra chans på tredjeplatsen, det medgav deras tränare även direkt efter förra matchen:

"We must win by a two-goal margin, because I believe that we are stronger than this team."

Som de flesta vet gör oroligheterna i Ukraina att Shakhtar får spela sina hemmamatcher 100 mil ifrån sin ordinarie hemmaarena. En nackdel naturligtvis, men vid det här laget har man nog lärt sig hantera det. Ett plus jämfört med förra matchen är att ett par spelare som saknades då är tillbaka nu.

MFF har i princip fullt lag och väntas ställa upp enligt följande:

Wiland,
TInnerholm, Arnason, Bengtsson, Konate
Rodic, Lewicki, Adu, Berget
Djurdjic, Rosenberg.

Tycker att Djurdjic sett ut att vara ur form den senaste tiden, vilket är oroväckande för MFF:s del. En del frågetecken för Lewicki också, han har varit riktigt bra, men har också matchats väldigt tufft i år. Stort ansvar hamnar såklart på Rosenbergs fötter, för stort?

Att Real och PSG vann med 4-0 respektive 3-0 mot Shakhtar tycker jag var rätt smickrande siffror för de båda världslagen. Så överlägsna som siffrorna indikerar var man faktiskt inte. Även om Shakhtar möjligen inte är så bra som de var för ett par säsonger sedan är de fortfarande riktigt bra.

Malmö fick första målet senast, vilket kom på lagets (i stort sett) första anfall. Därefter fick skåningarna matchen precis dit de ville. Shakhtar hade mycket boll men skapade få riktigt heta lägen. Men det var hemma i Skåne det. Att upprepa en sådan bragd i Ukraina är nog inte lika lätt. I Skåne hade Shakhtar otroligt många "nästan-lägen", man hade bollen väldigt mycket i sista tredjedelen utan att det hettade till i slutändan. Det var alltid något ben i vägen, eller så kom en sen brytning. Jag har svårt att se att ukrainarna inte får bättre utdelning på sitt spelövertag den här gången. Kommer bara första målet så kan det bli jobbigt för MFF.

Min känsla när det gäller Malmö och Europa är att de med publikens hjälp kan rubba det mesta hemma i Skåne. Än så länge har de inte visat mycket på bortaplan, inte förra året och inte i år mot Salzburg, Celtic eller PSG. I Malmö kunde faktiskt MFF vunnit med mer än en boll, men man kunde mycket väl tappat poäng också, det jag menar är att Shakhtar inte alls är något dåligt lag.

Att åka upp till Sverige, mot en fientlig hemmapublik och få 1-0 i röven är inte så trivsamt. Läge för revansch nu, det skulle vara ett rätt rejält fiasko om inte ukrainarna löste minst EL-slutspel. Tyvärr tror jag att Shakhtar visar att det trots allt skiljer en klass här och att det blir en rätt klar hemmaseget.


@nokkan21

Polsater - 02 November, 2015, 23:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!