Roma-Leverkusen står på schemat och här tror jag på mål. Ni som såg förra omgångens batalj lagen emellan lär knappast säga emot mig, linan Ö 2.5 mål spräcktes redan efter 30 minuter och matchen slutade 4-4! Det var ett effektivt Leverkusen mot ett desperat Roma med en minst sagt svajig defensiv.

Roma inledde sitt Champions League spel på bästa tänkbara sätt genom att plocka poäng hemma mot Barcelona, efter det har det gått tyngre. Man åkte på en rejäl plump när man förlorade borta mot Bate Borisov och det följde man upp med att "bara" få ett kryss borta mot Leverkusen efter att man tappat en 4-2 ledning.
Ikväll är Roma piskade att vinna för att ha en rimlig chans för avancemang.

Bortalaget Leverkusen inledde även dom sitt Champions League spel på ett övertygande sätt. Man började med att besegra Bate Borisov med 4-1, efter det var det dags att besöka Camp Nou och Barcelona. Där gjorde Leverkusen en riktigt stark insats och förtjänade minst sagt att ta poäng. Greken Papadopoulos tog ledningen för bortalaget i första halvlek och det resultatet stod sig fram till minut 80 där Barcelona vände på steken på dryga 2 minuter och gick segrande ur matchen med 2-1. Trots förlusten så var det en imponerande insats av tyskarna som gjorde en riktigt bra match.

Att Roma måste vinna här tycker jag gynnar överspelet väldigt mycket. Roma är ett lag som har enorma offensiva kvaliteter och när laget måste göra mål och gå för seger så brukar det resultera i mål framåt. Problemet för Roma som jag ser det är man har haft stora problem med det defensiva spelet, speciellt att försvara sig mot lag med skickliga kontringsspelare. Med två offensiva ytterbackar och ett ifrågasatt mittbackspar kombinerat med en stabbig målvakt så är det inte något större mysterium. Snabba offensiva spelare som Bellarabi och Hernandez kommer att få sina omställningslägen och när man har en effektiv striker som Kiesling så har jag svårt att se att Romas defensiv ska klara sig ifrån ett clean sheet här.
Värt att notera är att Roma har hållit nollan i 1/14 matcher och gjort mål i 13/14 matcher den här säsongen. Vi får inte heller glömma att vi kanske har de två bästa frisparksskyttarna i Europa på planen, Pjanic och à‡alhanoÄŸlu, bara det borde kunna resultera i något mål.

4 AS Roma 3 0 2 1 7-8 -1 2

Som ni ser så är det två väldigt målglada lag som möts och jag ser ingen anledning till att den trenden bryts ikväll. Spelar över 2.5 mål till 1.65, 4/5 units.
Jag kommer även att spela à‡alhanoÄŸlu som målskytt i matchen till 3.20 och Pjanic som målskytt i matchen till 4.33, 1 unit på båda dom spelen.