Speltips

Speltips Golden State-LA Clippers

Sport: Basket Spelstopp: 2015-11-05 04:30 Spela här

Speltips Golden State-LA Clippers
Land: USA Liga: NBA
Odds: 1.90 Speltips: GS -7,5
2015-11-05 04:30 Golden State-LA Clippers GS -7,5 1.90 NBA

Dåså. Dags för dagens NBA-rek. Jag väljer ett spel på nattens klart hetaste match. Det är stormatch mellan Golden State Warriors och Los Angeles Clippers. Båda lagen har vunnit sina fyra inledande matcher. Hajpen är därför total inför den här drabbningen.

Golden State kommer ju från en av de mer imponerande segrarna man har sett på senare år. De körde över Memphis Grizzlies fullständigt och vann med hela 50 poäng. Innan dess hade de vunnit två matcher mot New Orleans Pelicans och en match mot ett annat topplag, Houston Rockets. LA Clippers har haft ett lite lättare schema. De har vunnit två matcher mot Sacramento Kings, en match mot Phoenix Suns och en mot Dallas Mavericks. Ingen av de motståndarna är ett givet slutspelslag. Men Clippers har ändå gjort sitt och vunnit matcherna. Det kan man inte ta ifrån dem.

Men här väljer jag att följa min egen regel: spela på att Golden State ska täcka linan på hemmaplan så länge de kör över allt motstånd.

Här får vi Golden State -7,5 till oddset 1.90 på bet365 . Jag ser ingen anledning till att inte ge Golden State nytt förtroende här. Jag tycker att de borde vara större favoriter när de spelar hemma, oavsett motstånd. Åtminstone så länge Golden State ser ut som de gör just nu och så länge Stephen Curry ser ut som han gör just nu.

Det finns också en extra laddning inför den här matchen. Golden State vann ju NBA i fjol. Doc Rivers, som är coach i LA Clippers, har därefter sagt något i stil med ”You need luck in the West. Look at Golden State”. Om han menade att Golden State hade tur som vann NBA är lite oklart – men så valde Golden States stjärnor att tolka uttalandet. Räkna med att de kommer vara extra motiverande när Rivers och hans Clippers nu kommer på besök för första gången sedan det lilla ”bråket”.

Jag anser alltså att Golden State borde ha varit större favoriter här. De har vunnit sina matcher med i snitt 25 poäng under inledningen av säsongen. Och då har de faktiskt mött lag som bör gå till slutspel i tuffa Western Conference. Det må vara en match mellan två topplag, men sanningen är att Golden State har varit i en klass för sig hittills. Golden State är egentligen det enda ”riktiga topplaget” just nu. Det är upp till LA Clippers att bevisa motsatsen.

LA Clippers trivs inte bra på bortaplan mot Golden State. De har förlorat sju raka grundseriematcher i Oracle Arena och nio av de tio senaste om man räknar in slutspelsmatcher. Golden State har dessutom täckt sin lina i de sju senaste matcherna mot just Clippers.

Någon gång kommer Golden State givetvis att tappa formen, men just nu finns det inget som tyder på att de ska göra oss besvikna. Golden State vinner ofta stort på sin hemmaplan och jag tror att de kommer att vinna med åtminstone tio poäng här.

Spelar alltså Golden State -7,5 i hemmamatchen mot LA Clippers.
Oddset är 1.90 på bet365 .
Units: 2/5.

NBA - 04 November, 2015, 19:15

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!