Speltips

Speltips Nottingham v Derby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-11-06 20:30 Spela här

Speltips Nottingham v Derby
Land: England Liga: Championship
Odds: 2,15 Speltips: 2
2015-11-06 20:30 Nottingham v Derby 2 2,15 holms

En tvåa i den här ligan som endast betalar 2,15, det brukar jag i normala fall vara allergisk emot.
Men med tanke på hur dåligt Nottingham mår kontra praktformen på Derby så finns det faktiskt inte så mycket att tveka på här.

För det första.
Räknar vi bort jumbon Rotherham, då är Nottingham Championships sämsta hemmalag med sina 1-3-3 och 6-8 i målskillnad.
En enda seger som synes. Och den är tagen emot - jo naturligtvis - nämnda Rotherham.
Sex gjorda mål på sju spelade hemmamatcher är ingenting annat än uselt. Eller, om du samtidigt släppt in ett eller två, då är det förstås en siffra som är mer vacker. Nu är den inte lika smickrande.
Att man gör så få mål är iofs inte konstigt alls.
I truppen så finns egentligen bara en enda vettig forward i ett stycke Britt Assombalonga, och att han har gått skadad en längre tid syns gott och väl. Både i tabell för gjorda mål och inspelade poäng.
Kikar vi på Nottinghams bästa målskyttar den här säsongen så hittar vi bl.a Michail Antonio (mittfältare, 2 mål), Matt Mills (back, 1 mål) och Eric Lichaj (back, 1 mål).
Tunt så det förslår. Och de enda man kan klandra är egentligen klubbledningen som agerat som ... ja, jag vet inte vad. Antingen är det ett gäng blinda värphöns på kontoret eller så är pollettbörsen helt tom.

Det näst sämsta hemmalaget, alltså.
Ställs mot, jo just, ligans bästa bortalag.
Fortfarande obesegrat. Endast fyra insläppta mål. Och det kan jag inte tänka mig att något annat lag ens kan tangera.
Och när du släpper in så pass lite mål, och du framåt har gubbar som Johnny Russel, Chris Martin och Tom Ince (den sistnämnde kan förvisso vara petad till förmån för Andreas Weimann, vilket säger en del om den konkurrenssituationen) då är det svårt gå lottlös mot lag av Nottinghams kaliber.
Derby kan också ställa upp med exakt samma elva som i de senaste matcherna. Skadorna på mittfältarna har man brottats med hela säsongen och är ingenting längre som stör.

Vad talar egentligen för Nottingham här?
Tja. Det normala vore väl att svara hemmaplan. Men då de är värdelösa där hemma samtidigt som Derby är säkerheten själv borta så går ju den tesen bort.
Det är däremot ett derby. Och där brukar ofta den sämre kunna växa sig lite större.
Men i det här fallet så ska de i sådana fall växa något enormt med tanke på vilken nivå de just nu befinner sig på, och det tror jag inte att de kommer att göra.

Tvåan spelas utan att blinka.

Och till sist. Det är ett derby där det brukar smälla friskt och ett genomgående högt tempo matchen igenom.
Matchen streamas hos bet365 . Jag vill hävda att det krävs en ursäkt ala personligt dödsfall för att slippa undan dessa 90 fantastiska minuter ...

holms - 06 November, 2015, 00:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Daenur - 2015-11-06 15:02:20

Tycker denna är lurig faktiskt. Visst, sämsta hemmalaget men man kan ju också se det som att de faktiskt tar poäng i fler än hälften av sina hemmamatcher... Och man hade förra säsongen relativt lätt för Derby. Krysset är inte så långt borta ändå.

Lurigt som sagt...