Luras inte av att Tjeckien står som hemmalag där ovan. Vid den här tidpunkten på året spelas Karjala Cup vilket betyder att Finland spelar sina samtliga matcher i de tusen sjöarnas land.

Vilket man så också inledde med i torsdags då Ryssland besegrades med 2-1.
Ett Ryssland som ändå har med en del tunga gubbar i bland annat KHL-poängbäste Sergei Mozyakin, Anton Burdasov, Yevgeni Dadonov, Daniil Apalkov och allt vad herrarna heter.
Starka papper att inte bara ta poäng, utan dessutom lösa alla tre.
Men så är också hemmaplan väldigt viktigt i dessa Euro Hockey-prylar.
Tittar vi sedan 2009 så har Finland vart etta eller tvåa vid dessa tillfällen i sin egen turnering.
2009
2010
2011
2012
2013
2014
Vilket är ett facit de naturligtvis inte kan visa upp i någon av de tre andra turneringarna. Full förståeligt.

Jag vet inte hur många utav er som såg Sveriges slakt av Tjeckien i torsdags då det spelades allsvenskt kval samtidigt? Men ni som såg bevittnade något som såg ut som män mot pojkar.
6-2 till slut. Och då hade vi trots allt en Pär Mårts som inte var supernöjd efteråt då man onödigt såg till att differensen "bara" var fyra puckar när tredje perioden ljöd för sitt slut. Vilket jag tycker säger en hel del.

Nu har Tjeckerna tagit klamydiapråmen över sjön till Helsingfors, där en precis lika trasslig motståndare väntar, som är laddade till den sista lejontanden.
Finland visade mot Ryssland hur allvarligt man tar på det här, och då hittar vi både klass och motivation i samma bås här.
Skulle Tjeckien borsta av sig torsdagsskammen och trolla sig till några poäng här, då hade jag blivit ytterst förvånad. Och lika stor del fundersam.

Hade räknat med gråa 1,50-1,55. Glatt överraskad smög jag upp 1,71.
Affär!

This is the stats tab
This is the post tip