Speltips

Speltips Falkenberg - Sirius

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-11-08 17:30 Spela här

Speltips Falkenberg - Sirius
Land: Sverige Liga: Kval till allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: Ö2,5
2015-11-08 17:30 Falkenberg - Sirius Ö2,5 1.80 Polsater

Över 2,5 mål i kvalet till allsvenskan spelas.

Känns som ett rätt givet spel sett till hur det såg ut i första mötet, som slutade 2-2.

Förutsättningarna nu är att Sirius M Å S T E vinna (eller spela 3-3, 4-4, 5-5) för att gå upp i allsvenskan. Tror definitivt man är kapabla att klara av det. Falkenberg fick lagkaptenen och defensive mittfältaren David Svensson (28/3) utvisad i första mötet, avstängd nu. Tobias Karlsson (13/0), Daniel Johansson (27/0) är skadade sedan tidigare. Möjligtvis kan Johansson spela returen, men det är inget jag räknar med i alla fall. Det är en stor del av fjolårets (och för den del årets) centrallinje som var framgångsrik. Blir nog snäppet mer offensiv balans utan Svensson skulle jag tro.

På hemmaplan gör Falkenberg allt som oftast mål. Även om deras tidigare supersvit med ett antal matcher i rad med mål i är bruten sedan länge så är det ett faktum att de ofta gör mål hemma. 11 av 15 landade man på till slut, vilket är okej för ett bottenlag. Har nu en het Gustav Nilsson och en rutinerad måltjuv i Rodevåg att tillgå. Araba finns där i bakgrunden också.

Som lag tror jag inte Falkenberg backar hem och spelar snålt här. Det är inte så jag ser på det här laget, åtminstone inte när man möter ett hyfsat jämbördigt motstånd som i ett kval. Normalt brukar man försöka ta tag i taktpinnen på IP.

Sirius har ett par riktigt vassa offensiva kort och måste som jag nämnde inledningsvis gambla lite förr eller senare. Visade senast att man kan såra Falken och skapa lägen, det bör man klara av här också.

Andra matchen i en utslagsrunda innebär ju oftast att ett lag, i varje given ställning i matchen, verkligen måste gå för ett mål. I första mötet av två kan det ofta bli så att båda lagen börjar riskminimera med 20 kvar för att det aktuella resultatet ändå är okej. Här finns inget sånt om det nu inte står 2-2, men då sitter ju ö2,5 redan. Falkenberg spelar hemma och lär definitivt attackera en hel del och Sirius är tvingade till det. 1-0 åt något håll kan spetsa till det ytterligare och i slutändan är det något av lagen som måste tok-gambla.

Nej, det här känns som ett rimligt spel. Falken har gått ö2,5 i 7 av de senaste 9 matcherna och har då snittat 4,2 mål per match. Skulle mycket väl kunna utveckla sig till något liknande sett till förutsättningarna och det faktum att båda lagen, enligt mig, har sina styrkor offensivt snarare än defensivt.

@nokkan21

Polsater - 07 November, 2015, 00:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!