Speltips

Speltips Sunderland - Southampton

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-11-07 16:00 Spela här

Speltips Sunderland - Southampton
Land: England Liga: Premier League
Odds: 1.83 Speltips: 2
2015-11-07 16:00 Sunderland - Southampton 2 1.83 Akberg

En handfull bra matcher spelas idag denna lördag och jag riktar in mig på den som spelas på Stadium of light, Sunderland - Southampton.

Tabell:
7. Southampton 11 4 5 2 +5 17p
19. Sunderland 11 1 3 7 -12 6

Ronald Koeman och hans Southampton kämpar på mot europaplatserna. Laget placerar sig alltså på en 7:e plats med 17 poäng, tre poäng ifrån Europa League-spel. Före i tabellen ligger West Ham och Tottenham, två londonlag som båda har 20 poäng. West Ham ställs idag hemma mot Everton och Tottenham har Arsenal borta på söndagen. Inte riktigt två matcher där 3 poäng plockas utan problem. Southampton har därav idag ett gyllene läge att plocka mark i tabellen.

För två omgångar sedan ställdes Koeman borta mot ett uppumpat Liverpool med Klopp som ny tränare. Båda lagen gjorde det godkänt, Southampton kvitterade i slutskedet efter en mycket tajt match. Jag imponerades ändå utav hur bortalaget stod upp trots ett pressande Liverpool på hemmaplan, de förtjänade helt klart en kvittering. Efter det ställdes Southampton hemma mot Bournemouth som besegrades utan problem med 2-0, fint kantspel ledde till många möjligheter framför kassen. Det fina spelet har lett till att Southampton nu är obesegrade på de senaste fem seriematcherna, med tre vinster.

Tyngre går det för Sunderland som har fått sett sin publik lämna Stadium of Light innan slutsignalen ljuder allt för många gånger. Den omtalade Sam Allardyce har otroligt mycket att jobba på om hans lag ska fixa kontraktet till nästa säsongen. Laget placerar sig på 19:e plats med endast en vinst på de 11 spelade omgångar. Besegrades senast utav Everton borta i en match som slutade 6-2. Sunderland kvitterade faktiskt till 2-2 men efter det föll laget totalt. Det som laget faller på är deras otroligt skakiga försvar just nu, de har släppt in flest mål i ligan (25). Kaboul och O´Shea har svårt att hitta samspelet, där framförallt O´Shea brister. Bättre blir det inte när Pantilimon försvarar kassen mer osäker än trygg.

Läget i lagen:
Sunderland har en hyfsat lång skadelista. Cattermole fortsätter missa matcher pga sin skada. O´Shea, Toivonen, Kaboul och Borini är ännu frågetecken inför dagens match. En startplats tvekar jag mycket starkt på. Matthews sägs vara åter fit.
Southampton: Får idag tillbaka Fonte, som avbröt i matchen mot Bournemouth. Missar gör Rodriguez, Long, Gardos och målvakten Forster. Stekelenburg fortsätter troligtvis i mål.

Kommentar:
Jag tycker Southampton är inne i ett alldeles för bra stim för att missa dagens poäng, som är extra viktiga i toppstriden. Sunderland läcker alldeles för många mål och jag har svårt att se Pellé och Mané gå mållösa idag, då det kommer finnas stora ytor för de båda. Jag anser att Southampton har bättre chanser till att vinna än vad som ges hos bet365 , 54%.

Får vi repris på förra säsongens resultat som slutade hela 8-0 till Southampton?

Jag spelar Southampton vinst till 1.83 x pengarna hos bet365 , med 1.5/5 units.

Twitter@HolmbergAke

Akberg - 07 November, 2015, 10:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Akberg - 2015-11-07 11:21:38

Det stämmer bra det! Jag skrev 8-0, inte 0-8.

Sventumba - 2015-11-07 10:48:14

Dock var ju 8-0 HEMMA för Saints. Sunderland vann 2-1 i denna match ifjol....