Speltips

Speltips Green Bay Packers vs Carolina Panthers

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-11-08 18:30 Spela här

Speltips Green Bay Packers vs Carolina Panthers
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,83 Speltips: Packers -2,5
2015-11-08 18:30 Green Bay Packers vs Carolina Panthers Packers -2,5 1,83 RoloMartins

NFL Sunday kickar igång med en riktig höjdarmatch inom NFC-divisionen när obesegrade Panthers (7-0) tar sig an en av hela säsongens stora favoriter, Green Bay Packers (6-1). Denna match har alla förutsättningar för att bli något alldeles extra för oss som älskar amerikansk fotboll. Finns så många härliga ingredienser och detaljer att bena ut. Green Bay Packers är favoriter att vinna matchen över samtliga "betting lines" och jag är benägen att hålla med. MEN...det här blir ingen enkel match, utan en match som kommer berätta och påvisa för oss VEM som är NFC's absolut bästa lag. Jag är övertygad om att Packers ÄR bättre, men låt oss gå igenom matchen steg för steg...

Vi börjar med hemmalaget Carolina Panthers som verkligen har överträffat sig själv i år. LAGET Panthers har fungerat oerhört starkt. Det är första gången som Carolina startat 7-0 och de har sannerligen gjort sig förtjänt av detta. Det satt hårt åt mot Indianapolis senast, då Panthers vann på övertid. Idag är det helt annat motstånd.

Vad har gjort Panthers till det lag de är idag och varför har de 7-0? Vi börjar med QB Cam Newton. Carolina gav Newton en rejäl löneökning när de signade honom till en av de bäst betalda spelarna på sin position i NFL. Han är inte på Brady, Rodgers el Manning-nivå, MEN han är oerhört versatil. En atlet. Han kan kasta långt och han kan springa snabbt. Ett ständigt orosmoln för samtliga motståndare. Newton har också mognat i sina "egna" val av bollhantering. Han är fortfarande snabb i sin passing pocket, men också mer trygg i hur han fördelar bollen. Ett tecken på mognad. Newton har de senaste åren kastat för +3000 yards och sprungit för +500 yards, vilket är imponerande.

Vi måste kort adressera ytterligare dimensioner som gör att Panthers har sju segrar i sina sju outings. Panthers cornerback Josh Norman och även Charles Tillman har varit grymma. Norman har varit exceptionell. Det har gjort att Panthers secondary är tuff att hantera. Nu möter man kanske ligans bästa QB i form av Rodgers och de lär bli testade rejält i afton. Hittills har dock Panthers secondary varit helgrym! Lägg även därtill Luke Kuechly som kanske är en av ligans bästa linebackers. Stenhård, snabb och som Newton explosiv. Jag vill även nämna en liten detalj till som gjort att Panthers hittills varit obesegrade och det är "filmstjärnan" Michael Oher som kom från Titans till Panthers och just skyddandet av Cam Newtons "The Blind Side" (Oscar-statyett till Sandra Bullocks som Ohers styvmamma). Ohers roll har varit oerhört viktig den senaste tiden och skötts exemplariskt. Oher var briljant för Ravens. Nu är han "bara" riktigt bra, men det räcker långt.

...MEN varför väljer jag då att ändå gå på Green Bay Packers? Jo, jag anser att Green Bay Packers ÄR ett bättre lag och jag är övertygad om att Green Bay Packers spelar i Super Bowl 50 när februari kommer...

Green Bay Packers kommer från en bedrövlig outing mot ett supervasst Denver Broncos. Jag har sällan skådat en sådan svag tillställning från hela Green Bay. Självklart måste vi beakta att Broncos defense är alldeles, alldeles enastående och att Peyton Manning än en gång visade varför han är en av NFL's bästa quarterbacks genom alla tider. Carolina Panthers är INTE Denver Broncos. Det är viktigt att direkt notera. Panthers är bra. Broncos är suveräna...

Aaron Rodgers hade en av de sämre dagarna i sitt liv i sin QB-roll. Broncos defense attackerade honom konstant och han lyckades inte bena ut det. Det vi dock bör ha med oss är att när Rodgers blivit "pulvriserad" dvs förlorat en match på det sättet har han dock svarat tillbaka direkt och Packers har aldrig, under Rodgers som skipper, förlorat back-to-back sedan 2010. DET är starka papper. Jag är all-in på Rodgers och Packers!

Green Bay Packers har normalt haft det enkelt mot Carolina genom åren. Av de senaste fyra matcherna har Packers vunnit tre. Det blir en häftig batalj mellan Panthers secondary och Packers WR's. Randall Cobb börjar sakteliga se OK ut och tillsammans med Adams som kom tillbaka senast när deras tajming vara och MÅSTE vara bättre denna gång. Då får Panthers secondary bekymmer. Lägg därtill att Packers springspel började se lite bättre ut senast och Eddie Lack och John Starks måste leverera på en klart bättre nivå i denna fajt.

Jag väljer att spela Packers -2,5 poäng hos bet365 .com till oddset 1,83.

Jag är medveten om att Panthers aldrig spelat så bra boll som nu, men Green Bay Packers förlorar aldrig två matcher i rad. Den statistiken kommer bestå även efter denna match.

/RoloMartins

RoloMartins - 08 November, 2015, 11:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!