Dags för nytt NBA-spel. Jag lägger ett spel på matchen mellan Washington Wizards och Oklahoma City Thunder. Bolagen menar att det ska bli väldigt poängrikt, men jag tror att de har lagt nivån lite för högt. Jag spelar under 217,5 poäng totalt till oddset 1.91 på Betsafe .

Oklahoma City Thunder spelade senast i söndags då de vann hemma mot Phoenix Suns med 124-103. Dessförinnan hade laget gått genom en tyngre period med tre raka försluter. Totalt har de fyra segrar och tre förluster den här säsongen. De gör i snitt 113 poäng per match och släpper i snitt in 108 poäng per match. Washington har hittills tre vinster och lika många förluster. De har vilat sedan i lördags då det blev förlust borta mot Atlanta. Förlust blev det också i fredags borta mot Boston. Washington snittar 102 poäng framåt och 108 bakåt.

Såhär många poäng har det blivit i de tio senaste mötena lagen emellan:
208, 211, 177, 209, 183, 200, 207, 205, 241, 208.

I dag har alltså bolagen valt att lägga poängtotalen på 217,5. Varför kan man undra. Tittar man på hur bolagen har agerat inför de tio senaste matcherna så har de aldrig lagt poängtotalen högre än 209.

Tittar man på lagens under/över-trender under säsongsinledning så har fyra av Oklahoma Citys fem senaste matcher slutat under, medan fyra av Washingtons fem senaste har slutat över.

I den här matchen får Washington kanske klara sig utan Bradley Beal som är listad som ”questionable”. Beal är Washingtons bäste poänggörare hittills med ett snitt på 22 poäng per match. Det skulle givetvis vara ett avbräck. Om Beal inte spelar känns underspelet starkare. Utan honom får Washington kämpa mer för sina poäng.

Washington kommer alltså från två tuffa bortaförluster. Nu möter de ett lag som tycker om att springa, spela snabbt och nyttja sitt atletiska övertag. Jag tänker att Washington kommer försöka hitta tillbaka till grunderna och för att ha en chans här bör de inte låta matchens tempo bli alldeles för högt.

217,5 känns helt enkelt för högt här. Då är det svårt att låta bli underspelet. Jag hade väntat mig att poängtotalen skulle ligga närmare 210 och det är där jag tror att den kommer landa. Jag kan tänka mig att Oklahoma City gör runt 105 poäng, kanske ett par till. Medan Washington förmodligen landar runt 100.

Spelar alltså Under 217,5 poäng i matchen mellan Washington Wizards och Oklahoma City Thunder. Oddset är 1.91 på Betsafe .
Units: 3/5.

This is the stats tab
This is the post tip