Ö2,5 mellan Frankrike och Tyskland känns som ett sunt spel till 2,0 gånger pengarna.

Träningsmatch. Spelas i Paris. Trupper:

Goalkeepers: Costil (Rennes), Lloris (Tottenham), Mandanda (Marseille); Defenders: Digne (Roma), Evra (Juventus), Jallet (Lyon), Koscielny (Arsenal), Mangala (Manchester City), Sagna (Manchester City), Varane (Real Madrid); Midfielders: Cabaye (Crystal Palace), Diarra (Marseille), Matuidi (Paris St Germain), Pogba (Juventus), Schneiderlin (Manchester United), Sissoko (Newcastle), Ben Arfa (Nice); Forwards: Coman (Bayern Munich), Griezmann (Atletico Madrid), Martial (Manchester United), Gignac (Tigres), Giroud (Arsenal).


Tänkbar elva:

Lloris,
Sagna, Koscielny, Varane, Evra
Pogba, Diarra, Matuidi
Martial, Giroud, Griezmann

Germany squad

Goalkeepers: Leno (Bayer Leverkusen), Neuer (Bayern Munich), Trapp (Paris St-Germain), Zieler (Hannover); Defenders : Boateng (Bayern Munich), Can (Liverpool), Ginter (Borussia Dortmund), Hector (Koln), Hummels (Borussia Dortmund), Mustafi (Valencia), Rudiger (Roma), Rudy (Hoffenheim); Midfielders : Draxler (Wolfsburg), Gundogan (Borussia Dortmund), Khedira (Juventus), Kramer (Bayer Leverkusen), Muller (Bayern Munich), Podolski (Galatasaray), Schurrle (Wolfsburg), Schweinsteiger (Manchester United); Forwards : Gomez (Besiktas), Kruse (Wolfsburg), Sane (Schalke), Volland (Hoffenheim).

Tänkbar elva:

Neuer -
Ginter, J. Boateng, Hummels, Hector -
Khedira, B. Schweinsteiger -
L. Sané, Gündogan, Podolski -
T. Müller

Träningsmatcher vet man aldrig vart man har riktigt. Men i det här fallet har vi att göra med sommarens EM-värd Frankrike, som alltså bara har träningsmatcher på sig att förbereda laget.

Tyskland är som bekant också klara, så jag antar att man kommer försöka ta tillvara på den tid man har. I deras fall gäller det att hitta rätt lag inför sommarens EM. Generationsväxlingen efter VM-guldet har inte gått helt smärtfritt och i kvalet var man osedvanligt oskarpa och tappade faktiskt en del poäng.

Med det sagt så sexskandalssaknas Benzema + Valbuena medan spelare som Özil och Kroos vilas efter tajt klubblagsmatchande.

Hursomhelst tycker jag båda lagen har gått om offensiv kvalitet i de trupper som tagits ut. Finns vassa kort i båda lägren.

Tyskland har jag sett ett par matcher i kvalet och som jag nämnde ovan söker de fortfarande efter spelet lite grann. Åtminstone är det min känsla. Släppte in mål i 7/10 kvalmatcher (höll bara nollan borta mot Georgien och mot Gibraltar x 2). De matcher jag såg släppte man också till relativt många målchanser, försvarsspelet lämnade en del att önska. På samma sätt har det varit i träningsmatcher de spelat senaste tiden. 2-2 mot Australien och 1-2-förlust mot USA imponerar ju inte precis. Innan dess torskade man ju även med 4-2 mot Argentina som någon kanske minns. Så brukar kunna bli målrika träningsmatcher. Framåt vet vi att tyskarna är bra och generellt gör en hel del mål.

Frankrike har gått bra i sina träningsmatcher. Mot bra motstånd har de dock släppt in en del mål (som exempelvis mot Belgien, då de föll med 4-3. Eftersom de inte spelat något kval är de här matcherna förmodligen viktigare för fransmännen än för tyskarna, så jag räknar med ett taggat hemmalag, där spelare som exempelvis Martial försöker visa att han ska ha speltid i sommarens EM.

Borde vara en del prestige mellan de här lagen. Två stornationer som ju drabbade samman även i förra årets VM. Så jag hoppas att det här inte blir en avslagen historia mellan två lag som ställer ut dojjorna, oavbrutet sneglar på klockan och att sjuttiotusen byten i andra halvlek drar ner tempot ytterligare. Min känsla är att det kommer påminna om en riktig match, men att lagen är beredda att ta lite mer risker eftersom det trots allt är en vänskapsmatch och ett mål i röven inte betyder att man missar ett slutspel.

Båda lagen har varit målrika på slutet och här ser jag goda möjligheter för båda lagen att näta, vilket såklart är lovande om man vill ha mål i matchen.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip