Ett möte som brukar generera en del mål, men som jag nu tror kommer att bli mer tillknäppt än vad det brukar vara.

Karlskoga har tightat till defensiven enormt på slutet och i och med att det givit bra med poäng på slutet så kommer man naturligtvis att fortsätta på inslagen väg.

Karlskoga - Pantern 4:2
Västerås - Karlskoga 0:1
Almtuna - Karlskoga 3:1
Björklöven - Karlskoga 0:2

Sex mål i senaste matchen, kanske någon tänker.
Jo. Det är förvisso sant. Men då Karlskoga gjorde de två sista målen den sista minuten så vet jag inte riktigt om det kan räknas.
Det som däremot är intressant är att värmlänningarna endast tillät Pantern att skjuta 14 skott under matchen.
Nu hade Karlskoga placerat reservkeepern mellan stolparna så det är väl ingen omöjlighet att de där två målen kanske stannat vid bara ett om Emil Kruse vaktat kassen i stället. För den där returen Gistedt släppte rätt ut som sedan Pantern kvitterade på hade väl knappast Kruse i full form löst på samma taffliga vis.

Nollan som hölls mot Västerås är mycket meriterande. När gick VIK senast mållöst från en hemmamatch?
Såg hela matchen. Läste i efterhand att Västerås hade slungat iväg 35 skott. Men det blev sällan särskilt farligt då Karlskoga med sitt smarta försvarsspel såg till att hålla de svartgula på utsidan. Och då gör man ofta sin målvakt en stor tjänst.
Att man även nollade Björklöven ska väl också det nämnas. Men då Löven inte mådde speciellt bra vid den tidpunkten så får man sansa sig med hyllningarna där.
Men trenden är tydlig. Karlskoga verkar ha tänkt till och ser en vinst i att kanske hellre vinna matcher med 2-1 än 6-5. Det tänket brukar kunna ge bättre frukt poängmässigt över en lång säsong.

Nämnde Kruse är tillbaka i kassen den här kvällen. Ett jätteplus! Han är i strålande form och kan plocka poäng åt sitt lag på egen hand. Det är bra för underspelet.
Men det finns en sådan herre i den andra buren också.
Tidigare i veckan när Oskarshamn förlorade borta mot Almtuna med 4-1, då vaktade ett stycke Erik Källgren kassen.
Det lär han knappast göra nu. Jag kan sätta mitt vitalaste organ på att seriens bästa(?) målvakt, Dan Bakala, återigen är tillbaka där han hör hemma. Och det är inte att stå och rycka i någon båsdörr.

Två vassa målvakter och ett Karlskoga som numera tänker till.
Jag säger 2-2.

This is the stats tab
This is the post tip