Speltips Ukraina vs Slovenien

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-11-14 18:00
Land: Ukraina
Liga: EM-playoff
Odds: 1.65
Tips: 1
Tycker Ukraina ska ha goda möjligheter att besegra Slovenien i första playoff-mötet av två.

Än så länge har två hemmalag misslyckats med att vinna i playoffet. Först var det Norge, som trots stort spelövertag blev mållösa och föll med 1-0 hemma mot Ungern. Sedan kryssade Bosnien hemma mot Irland, efter ett sent Edin Dzeko-mål. Det vore ju fan om inte åtminstone ett hemmalag lyckades utnyttja hemmafördelen för att koppla grepp om dubbelmötet. Men det tror jag Ukraina har alla möjligheter att göra.

En skrälltorsk hemma mot Slovakien följt av dubbla förluster mot Spanien och kryss borta mot Slovakien innebar att Ukraina "bara" blev trea i sin grupp. Ingen grupptrea tog fler poäng. Ett okej kval på det stora hela trots allt. På hemmaplan var man starka i vanlig ordning, förutom skrällförlusten mot Slovakien i början av kvalet.

Slovenien var en bit ifrån England och Schweiz i sin grupp. Estland, Litauen och San Marino, som var övriga lag i gruppen, är väl inget som ger fartränder i kallingarna precis. Faktum är att man faktiskt förlorade borta mot Estland, bortasegrar blev det bara mot Litauen och San Marino, ett mönster som går igen från tidigare kval.

Ukraina saknar Rotan (thigh) och Stepanenko + Kucher som är avstängda. Samtliga har spelat en hel del i kvalet och är naturligtvis avbräck. Känns dock som att Ukraina har tillräcklig bredd för att klara av dessas frånvaro. Yarmolenko och Konoplyanko spelar - det är det viktigaste. Två riktigt, riktigt bra spelare. Den senare var fantastisk förra helgen för sitt Sevilla mot Real Madrid och Yarmolenko är alltid bra i landslaget.

Tänkbart lag:

Ukraina:
Pyatov; Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk; Rybalka, Sydorchuk, Garmash; Yarmolenko, Konoplyanka; Seleznyov.

Slovenien har full trupp och kommer med följande lag:

Handanović; Brečko, Ilić, Cesar, Jokić; Kurtić, Krhin, Kampl, Birsa; Iličić, Novaković.

Där känner vi kanske framför allt igen Handanovic (Oblak på bänken) Iličić (Fiorentina) och Kevin Kampl. (Leverkusen). Ett okej lag med framför allt ett spännande offensivt mittfält, men frågetecken om Novakovic (36-årig striker) håller tillräcklig klass fortfarande. Frågetecken även för försvaret, har släppt in rätt mycket mål.

Avbräck till trots - Ukraina har fördel av hemmaplan här och har ett par spelare som är på en riktigt hög nivå. Spelar Seleznyov som striker får Slovenien se upp med honom - har öst in mål i Dnipro under hösten. Är hemmastarka medan Slovenien ofta har det tuffare borta. Ukraina var laget att undvika i playoff och jag har en stark tro på att de löser avancemang. Tycker de känns någon klass bättre än Slovenien.

Och då ska man ju gärna lägga grunden hemma. För den som vill finns Ukraina vinna & hålla nollan till 2.20, men jag nöjer mig med rak seger här. Borde vara bra chans för hemmaseger.

@nokkan21
Spela på Ukraina vs Slovenien hos Betsson
Spela nu
Polsater - 14 November 2015 - 02:24
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: