Gårdagens rek gick bekvämt in igår, Ukraina gjorde det jag förväntade mig. Den svenska vinsten igår kväll var grädet på moset, en grym lördag. Nu blickar vi framåt och dagens match är Tabellettan Cordoba mot 17e placerade Huesca.

Anledningen till det höga oddset är att tabellen är extremt jämn, det skiljer tex bara 8 poäng mellan 1an Cordoba och 19e placerade Mallorca. Men Cordoba har en trupp med bra rutin från fjolårets visit i högsta divisionen, lägg där även till att Cordoba är väl medvetna om att poängtapp hemma är extremt viktigt att undvika. Lag som ska klara en uppflyttning måste vara stabila och svårslagna på sin egen gräsmatta.

Cordobas 6 hemmamatcher denna säsong:
22/8 Cordoba - Valladolid 1-0
6/9 Cordoba - Alcoron 1-3
20/9 Cordoba - Ponfedderina 1-0
3/10 Cordoba - Athletic Bilbao B 1-0
18/10 Cordoba - Numancia 3-2
31/10 Cordoba - Gimnastic 2-0

Huescas 6 bortamatcher denna säsong:
29/8 Albacete - Huesca 1-1
13/9 Girona - Huesca 0-0
26/9 Mallorca - Huesca 0-1
11/10 Alcoron - Huesca 0-1
24/10 Athletic Bilbao B - Huesca 0-0

Cordoba har denna säsong vunnit 5/6 hemmamatcher, laget har hållit nollan hela 4 gånger vilket är ett tecken på att Cordoba styr och ställer på sin hemmaarena. Tittar på Huesca så har de vunnit 3/6 bortamatcher, där de andra 3 slutat med kryss. Visst, ett orosmoment. Men lagen de mött på bortaplan är inte några topplag direkt, de har dessutom svårt att göra mål på bortaplan, vilket passar Cordoba som handen i handsken.

Lagens 6 senaste ligamöten mot varandra har Cordoba dessutom lyckats vinna 4/6, ett kryss och en vinst för Huesca har det blivit. Jag tror att detta blir en match där Cordoba direkt kommer ta tag i taktpinnen och visa vilka som bestämmer och visar att detta bara är ett mellanår för klubben, som självklart siktar på att ta sig upp till La Liga igen.

Jag spelar raka 1:an till 2,20 gånger pengarna hos Unibet , lycka till och kör hårt.

Twitter - davvecohen

This is the stats tab
This is the post tip