Kvartsfinal i Champaign och det är amerikanen Eric Quigley som ställs emot schweizaren Henri Laaksonen.

Laaksonen har gjort det bra sedan de amerikanska challengers drog igång. Han har ett matchfacit på 19 vinster samt 8 förluster. Han har lyckats besegra duktiga challengerspelare som Harrison,Fratangelo, Milton och här i Champaign har han besegrat Buchanan och Nielsen. Laaksonen är väldigt stabil baslinjespelare och kommer denna match sikta in sig på Quigley backhand som är hans svagare slag.

Eric Quigley har även han gjort det bra sedan han kvalade in till challengerturneringen i Las Vegas. Han har sedan dess ett matchfacit på 9 vinster och 3 förluster. Han har bl.a besegrat Kuznetsov, Garanganga, Opelka, Mmoh och nu i Champaign Paul och Tiafoe vilket är oerhört imponerade. Något som bör tilläggas är att Quigley plockat set i samtliga 12 matcher.
Quigley servar bra och han har ett enormt tryck i sin forehand vilket gör honom svårbruten. Spelar han likadant som de två tidigare matcherna kommer Laaksonen få det tufft att bryta amerikanen.

På sina fem senaste matcher har Laaksonen spelat minst ett tiebreak i fyra av matcherna. Skulle det bli ett tiebreak även denna match är det mycket som ska till att överspelet inte sitter. I sina 14 senaste matcher har Laaksonen plockat set i 13 av matcherna.

Tror på en väldigt jämn tillställning mellan dessa herrar. Det är inte omöjligt att vi får se tre set match. Tycker linan på 21,5 gem är låg och den hugger vi till 1.80 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip