Bara tre NBA-matcher i natt, men jag har hittat ett spel som jag tycker ser intressant ut. Cleveland Cavaliers tar emot Milwaukee Bucks och det är givetvis hemmalaget som har fått det stora favoritskapet. Jag tror dock inte att vi får se någon överkörning här. Jag tror att Milwaukee kan hålla nere siffrorna och jag spelar därför Milwaukee +10,5 till oddset 1.92 på Betsafe .

Hemmalaget Cleveland har öppnat säsongen bra. De har vunnit åtta matcher och bara förlorat tre. Men: de kommer från två raka förluster och har svag form. De förlorade i tisdags borta mot Detroit och i lördags borta mot just Milwaukee. 108-105 till Milwaukee blev det då i en match som avgjordes först efter förlängning.

Cleveland är nu tillbaka på hemmaplan efter tre raka bortamatcher. Man brukar säga att första matchen hemma efter en längre road trip är svår. Nu har väl Clevelands road trip inte varit särskilt lång, så kanske kan vi inte räkna med att den faktorn påverkar. Men det kan ändå vara värt att notera.

Något annat som är intressant och värt att notera är att Cleveland bara har vunnit en match med mer än tio poäng den här säsongen. De vann mot Memphis med 106-76 i omgång två, den 28 oktober. Annars har de inte vunnit med mer än tio poäng i någon match. Cleveland är alltså inget lag som kör över sina motståndare likt Golden State.

Milwaukee har efter vinsten mot Cleveland hunnit med en match mot Washington i tisdags. Då blev det förlust med 115-86. En riktig besvikelse.

En viktig faktor här är att Jabari Parker är tillbaka i laget efter en kortare skadefrånvaro. Med honom ska Milwaukee vara ett bättre lag. De får också tillbaka OJ Mayo som har varit borta hela säsongsinledningen. Kanske kan han också komma in och bidra. Det är trots allt en rutinerad spelare.

För ett lag som möter Cleveland finns det en given nyckel: Få stopp på LeBron James. Milwaukee har varit ett direkt dåligt försvarande lag den här säsongen. Men de har faktiskt spelare som kan spela ett individuellt bra försvar mot LeBron. Så de har trots allt möjlighet att bromsa honom något, vilket kan vara väldigt viktigt.

Det finns även ATS-statistik som talar ett tydligt språk. Cleveland är 1-6 ATS i sina sju senaste hemmamatcher och 1-5 ATS i de sex senaste matcherna mot Milwaukee.

Spelar alltså: Milwaukee Bucks +10,5 mot Cleveland Cavaliers. Oddset är 1.92 på Betsafe .
Units: 2/5.

Någon frågade efter min spreadsheet, men den här säsongen har jag inte fixat något. Hittills är det lite ”what you see is what you get”. Det jag lägger upp här på sajten är det som gäller.

This is the stats tab
This is the post tip