I dag spelar jag Chicago Bulls -3.0 i bortamatchen mot Portland Trail Blazers till oddset 1.91 på Betsafe .

Chicago Bulls har öppnat säsongen bra. De har vunnit åtta matcher och förlorat fyra. De spelade senast i fredags då de stod upp helt okej borta mot ligans överlägset bästa lag Golden State Warriors. Nu har de fått vila lördag, söndag och måndag - de kommer alltså att ha energi så det räcker här. Det är ett stort plus här!

Ett annat plus är att Chicago Bulls får tillbaka Derrick Rose som missade matchen mot Golden State i fredags. Portland har en bra backcourt så det betyder oerhört mycket för Chicago att få tillbaka Rose här.

Portland har inte fått vila lika mycket som Chicago inför nattens match. De spelade i fredags, precis som Chicago, men även i söndags. De har alltså bara en dags vila, medan Chicago har tre.

Portland har öppnat den här säsongen med sex segrar och nio förluster. Kvalitetsmässigt är de någon nivå under Chicago, utan tvekan.

Portland är alltså ett lag från West, medan Chicago spelar i East. West är den starkare conferencen, men faktum är att just Portland har haft svårt mot lagen från East. Portland har inte täckt linan i någon av sina sex senaste matcher mot lagen från East.

Chicago kommer visserligen från en förlust, men formen är faktiskt god. De hade fyra raka segrar innan de reste till den extremt tuffa bortamatchen mot Golden State, där de alltså gjorde en helt okej match. Det här blir ett bra läge för Chicago att studsa tillbaka och knipa en ny seger.

Chicago är ett mer färdigt lag. De har ett försvarsspel som jag tror kommer ge Portland problem här. Chicago gör ofta ett riktigt bra jobb under korgarna och tar många returer.

Jag förväntar mig att Jimmy Butler kan spela en avgörande roll här. Portland har inget bra medel mot Butler. Det känns inte givet hur de ska spela mot honom i försvar.

Spelar alltså: Chicago -3.0 till oddset 1.91 på Betsafe .
Units: 3/5.

This is the stats tab
This is the post tip