Speltips

Speltips MFF vs PSG

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-11-25 20:45 Spela här

Speltips MFF vs PSG
Land: Sverige Liga: CL
Odds: 1.80 Speltips: PSG -1,5
2015-11-25 20:45 MFF vs PSG PSG -1,5 1.80 Polsater

PSG vinner väl med två baljor mot MFF? Fransmännen -1,5 känns som ett bra spel på onsdagen.

Tabellen ser ut som följer:

1 Real Madrid 4 3 1 0 7-0 10
2 Paris SG 4 2 1 1 5-1 7
3 Sjachtar Done 4 1 0 3 4-8 3
4 Malmö FF 4 1 0 3 1-8 3

Malmö måste ta poäng i någon av de sista matcherna för att nå EL. Det här är väl den stora chansen med tanke på att Real väntar i sista matchen. PSG är väl i stort sett klara, men behöver någon poäng för att säkra avancemang helt och för att kunna spela avslappnat i sista omgången. Att det är Zlatans hemkomst räcker nog som tändvätska för övriga truppen också.

Spekuleras i följande MFF-elva:

Wiland -
Tinnerholm, Bengtsson, Brorsson, Konate -
Rodic, Adu, Lewicki, Berget -
Rosenberg, Djurdjic

Ingen Arnason alltså, ett defensivt avbräck.

PSG saknar också ett par spelare: Serge Aurier, Nicolas Douchez, Ezequiel Lavezzi, Javier Pastore, Marco Verratti (skador) och David Luiz (avstängd) får alla stå över mötet. Är väl framför allt Verratti och Luiz som saknas, men det finns bra täckning i truppen. Trolig elva:

Trapp
Wiel, Marquinhos, Silva, Maxwell
Rabiot, Matuidi, Motta
Maria, Zlatan, Cavani


Malmö brukar kunna göra det bra på hemmaplan, det har vi sett gång på gång. Men man har också rätt tydligt sett att det inte räcker mot de allra bästa lagen. Rätt klara förluster mot Atletico Madrid och Juventus i fjol. Hyfsat klar förlust (till slut) mot Real Madrid. Om vi fokuserar på årets MFF-upplagas CL-matcher:
- skapade 0 chanser borta mot PSG och förlustsiffrorna borde varit större med normal utdelning.
- skapade i stort sett 0 chanser hemma mot ett Real Madrid som hade rätt bra koll på matchen utan att förta sig.
- skapade i stort sett 0 chanser mot Shakhtar på bortaplan och blev totalt överkörda. Shakhtar borta får nog räknas som en riktigt tuff match även med CL-mått mätt.

I fjol hade jag känslan att MFF blev lite sämre ju längre in i gruppspelet vi kom. Inte så konstigt kanske, med tanke på att den "vanliga" säsongen är slut. Det är inte lätt att hålla sig i form genom enbart träning och vänskapsmatcher. Det medgav även laget efteråt. Nu är det drygt tre veckor sedan Allsvenskan tog slut och jag vill mena att det knappast är positivt för MFF:s del att man inte spelat riktiga tävlingsmatcher på ett tag.

I Paris var det stor klasskillnad mellan lagen och även om det är ett vintrigt Malmö som väntar nu borde kvalitetsskillnaden visa sig nu också.

Sen går det ju inte att komma ifrån att det är Zlatans hemkomst. Han borde ju rimligtvis vara rätt taggad och som ledare får han nog med sig truppen i ett sånt här läge.

Jag tror på en matchbild som liknat den vi fått se när MFF mött världslag tidigare. Ett tappert kämpande och okej försvarande, men rätt uddlöst MFF. Någon gång kommer lag av PSGs kaliber hamna rätt offensivt och då smäller det.

@nokkan21

Polsater - 24 November, 2015, 23:18

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!