Palermo öppnade Serie A-säsongen ursinnigt men tycker mig börja se att de mattats en del nu. Fortfarande ett bra lag men inte så pass att de kan utmana de allra största. För Juves del är det tvärt om. Först nyligen har man börjat se att det här laget kan fungera och poängskörden på slutet är klart godkänd. Tror att mesta mästarna reser ner till Sicilien och skördar tre poäng samt håller nollan.

Förra säsongen
Palermo - Juve 0-1
Juve - Palermo 2-0

SERIE A
7. Juve 13 6 3 4 17 11 6 21
15. Palermo 13 4 3 6 13 17 -4 15

Palermo hemma
7 2 2 3 7 9 8

Formen
O, V, F, F, O

Senaste match
Lazio - Palermo 1-1

Juve borta
6 2 1 3 7 6 7

Formen
V, V, V, O, V

Senaste match
Juve - Man City 1-0

Juventus noteras för fyra segrar på fem senaste och får sägas ha hittat formen efter en trögstartat höst. Inte så konstigt egentligen med tanke på den stora spelaromsättningen där flera dyrgripar gick vidare i karriären. Men nu så, det ser ut som att Max Allegri fått killarna att dra åt samma håll och man börjar känna igen den gamla damen. Ett lag som är kompakt bakåt och spelar med lugn och metodik i anfallsspelet. Segrarna har tagits mot Torino (2-1), 3-1 mot Empoli samt 1-0 både mot Milan och Manchester City så sent som i veckan. Palermo har gått lite åt andra hållet. Började enormt bra men hajpen ser ut att ha lagt sig. Har ett ungt och spännande lag, men som jag tror får svårt mot de allra bästa lagen. Hiljemark i all ära men den typen av spelare saknar en hel del erfarenhet. Kommer från fem poäng på de fem senaste matcherna varav två torsk: 0-1 borta mot Empoli och 0-2 borta mot Napoli. Fick 1-0 hemma mot Chievo följt av 1-1 borta mot Lazio sist. Men då ska vi tänka på att Lazio är riktigt under isen nu så inte övermänskligt meriterande att komma därifrån med en poäng. Jag tror att Juve fortsätter på inslagen väg och reser hem med tre färska poäng i jakten på topplagen.

Preliminära elvor (Gazzetta dello Sport)

Palermo (4-3-1-2) Sorrentino - Struna, Goldaniga, Gonzalez, Lazaar - Hiljemark, Jajalo, Chochev - Brugman - Vazquez, Gilardino

Saknar: Djurdjevic, Vitello

Juve (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Sturaro, Marchisio, Pogba, Alex Sando - Madzukic, Dybala

Saknar: Pereyra, Asamoah, Padoin, Khedira

SPELTIPS
Mitt spelförslag kommer att bli Juve vinna och hålla nollan till 2,30 hos Betsafe (3/5 units). Även -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) tycker jag om till 2,02 hos bet365 .

Vad spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip