Speltips

Speltips IFK Kritianstad - Montpellier

Sport: Handboll Spelstopp: 2015-12-05 18:00 Spela här

Speltips IFK Kritianstad - Montpellier
Land: EU Liga: CL
Odds: 1,90 Speltips: 1:a
2015-12-05 18:00 IFK Kritianstad - Montpellier 1:a 1,90 mikael_e

Oerhört viktig match för båda lagen då det handlar om att ta sig vidare till nästa runda av Champions League. Det lär stå mellan just dessa två lag att ta sig vidare från första gruppspelet.

IFK är OERHÖRT starka på hemmaplan, vilket man visat i år i CL när man bla slått tyska storlaget RNL nere i Skåne. RNL leder världens bästa liga klart och är ett riktigt, riktigt bra lag så IFKs vinst mot detta lag var imponerande!

I inhemska ligan har IFK inte ens tappat poäng än och ser faktiskt överlägsna ut. De har en överlägset bred trupp och går runt på många spelare.

De fick den viktiga mittnian O'Sullivan skadad för några veckor sedan men har efter det värvat in den duktiga (bättre) Gudmundsson från proffsspel i Tyskland. En fantastisk värvning och han får spela i CL. Han kommer garanterat bidra med den skicklighet man kanske saknat på M9 sedan norske O'Sullivan blev skadad.
I övrigt har man bra spelare på varje position, är de inte landslagsspelare i Norge, Sverige eller Ungern så är de precis på gränsen. Värda att lyfta lite extra är ju självklart lånet från ungerska storlaget Veszprem, V9:an Jamali och den oerhört talangfulle Tollbring på V6. Även H6:an Björnsen (norsk landslagsman) måste nämnas som en av de allra bästa spelarna.

Montpellier då? Jo, det är såklart ett bra handbollslag men har en del skador på viktiga spelare. Bla världens kanske bästa H6 i läget, Dragan Gajic (Slovensk landslagsman), den vasse V9:an Grebille (Fransk landslagsman) och den energifulle M9:an Simonet (Argentisk landslagsman). Detta är tunga tapp för fransmännen!
Visst, de får tillbaka Kavticnik (slovensk H9 framförallt) som vart borta länge, men han har ju inte matchformen inne och jag tror IFK kan kontrollera honom ganska bra.

Senaste matchen lagen emellan, som spelades för några veckor sedan i Frankrike, vann Montpellier med 30-26. Det är dock stor skillnad på hemma- och bortaplan i dessa sammanhang! Kristianstad har en fantastisk hemmapublik som är sådär härligt enögda och högljudda som nästan bara de kan vara (i Sverige). De kommer lyfta skåningarna till seger!

Jag tror faktiskt ganska hårt på ett riktigt, riktigt hemmastarkt Kristianstad som kommer ha ett härligt stöd av den häftiga orangeklädda publiken i denna viktiga match!

Lycka till vid rygg men kan självklart inte garantera något!

Edit: Enligt Kristianstads hemsida skulle Gudmundsson vara med i matchtruppen. Det visade sig inte vara sant då han är CL-klar först efter jul. Kan jag tycka är riktigt dåligt att inte ha koll på av den skånska klubben!

mikael_e - 05 December, 2015, 18:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!