Speltips

Speltips Frankfurt - Darmstadt

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-06 18:30 Spela här

Speltips Frankfurt - Darmstadt
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.95 Speltips: 1
2015-12-06 18:30 Frankfurt - Darmstadt 1 1.95 Polsater

Eintracht Frankfurt att vinna "Hessen-derbyt" mot Darmstadt till 1.95 blir mitt spel på söndagen.

Tabellen:

12. Darmstadt 14 3 6 5 14:19 15

13. Eintracht Frankfurt 14 3 5 6 18:22 14

Det finns en del som talar mot hemmalaget här. Dels är formen rätt klen (1 ligaseger på 10) och dessutom är bäste poänggöraren Alex Meier avstängd. Näst bäste målskytten Castaignos är skadad. Varför tror jag då på laget här?
- Haft ett väldigt tufft spelschema på hemmaplan. Mött Hertha Berlin (4:a i tabellen), Bayern München (behöver ingen närmare presentation), Bayer Leverkusen (även om de sladdar lite i tabellen är de ett av de bästa lagen i ligan) och Borussia Mönchengladbach (trea i ligan).
- Har dessutom bara fått spela 6 matcher hemma (lirat 14 ) totalt.

För ett lag som normalt tar en klar majoritet av poängen på hemmaplan är det här faktorer som gör att de har färre poäng än vad de normalt hade haft efter 14 matcher. Spelmässigt känns det som man var på gång före landslagsuppehållet. Såg ett par matcher med laget då och tycker det såg okej ut. Har haft lite oflyt efter uppehållet, då man först gjorde en okej insats mot ett bra Leverkusen för att sedan drabbas av en utvisning borta mot Mainz i förra omgången.

Grundkapaciteten i laget är dock rätt hög och jag tycker man ska vara ett stabilt mittenlag i årets Bundesliga-upplaga. Efter en tuff tid är det här en match man verkligen bör vinna.

Darmstadt har gjort det bra som nykomlingar. Framför allt var starten lovande. Men frågan är om inte verkligheten börjar komma ikapp lite nu, vilket den ju brukar göra för lag som tagit klivet upp en serie. En seger på åtta matcher. Tveksam form, inte minst offensivt då man bara gjort två mål på fem matcher.

Har fått 8 hemmamatcher av 14 spelade och har ännu inte mött trean och fyran i tabellen (Borussia Mönchengladbach och Hertha Berlin). Så man har ett par tuffa matcher kvar innan serien vänder. Jag har inte sett laget mer än någon enstaka match, men truppen imponerar inte på pappret och min känsla är att man såhär långt "nykomlingssprattlat" och haft ett rätt gynnsamt schema (som sagt: en övervikt av hemmamatcher och ett par av seriens bästa lag kvar att möta).

För mig skiljer det en nivå mellan de här lagen och min förhoppning är att ett lite bättre och mer Bundesliga-rutinerat lag klarar av att vinna det här. Trots de offensiva avbräcken tycker jag man har ett bättre lag på pappret.

@nokkan21

Polsater - 05 December, 2015, 23:30

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!