OBS! Avspark 21.05.

Skönt mål i slutet av Crotone i går och fina slantar in för egen del.
Flera tunga lag från Champions League som Man Utd och Sevilla kommer snart in i Europa League. Därför är det av stor vikt för Schalke 04 att säkra gruppsegern i kväll så att de blir seedade.

Förra mötet
Schalke - Asteras Tripolis 4-0

GRUPP K
FC Schalke 04 5 3 2 0 11 3 8 11
AC Sparta Praha 5 2 3 0 7 4 3 9
Asteras Tripolis 5 1 1 3 4 8 -4 4
APOEL FC 5 1 0 4 2 9 -7 3

Schalke kommer in till den här Europa League-fajten med vetskapen att en seger förmodligen kommer att krävas för att vinna gruppen. Skulle man kryssa och Sparta Prag slår Apoel går tjeckerna om på inbördes målskillnad (bortamål) efter att lagen spelat 1-1 i Prag och 2-2 i Gelsenkirschen. Därför kommer vi att få se ett fullt fokuserat Schalke som kommer från en en bra trend efter att innan dess ha haft det kämpigt. Slog Apoel hemma med 1-0, fick 1-1 borta mot Bayer Leverkusen och i helgen vann man med 3-1 hemma mot Hannover i Bundesliga. I alla previews snackar tyskarna om vikten av att vinna gruppen för att slippa möta ett lag som trillat ner från Champions League i nästa runda. Och visst fasiken borde man ha chans att slå den grekiska ligasexan? När lagen möttes i Tyskland var det en ensidig historia. 4-0 till Schalke. Och Asteras Tripolis kommer heller inte från någon värst skrämmande resultatrad. Tre förluster på fyra senaste varav den gångna helgens kamp slutade med 1-2-förlust hemma mot Iraklis. Har absolut ingenting att spela för i kväll heller då man redan är utslaget. Ja, det skulle vara hedern då. Att inte riskera att hamna sist i gruppen om Apoel vinner mot Sparta Prag. Men nja, jag tror helt enkelt kvalitetsskillnaden kommer speglas här igen. Schalke behöver vinna och har mer motivation och ett bättre lag för att göra det.

Schalkes trupp

Ralf Fährmann, Marvin Friedrich, Junior Caicara, Benedikt Höwedes, Johannes Geis, Sead Kolasinac, Max Meyer, Franco Di Santo, Eric Maxim Choupo-Moting, Sidney Sam, Leroy Sane, Pierre-Emile Hojbjerg, Kaan Ayhan, Klaas-Jan Huntelaar Sascha Riether, Michael Gspurning, Joel Matip, Roman Neustädter, Alexander Nübel.

SPELTIPS
Spelar raka tvåan till 1,90 hos Betsson (4/5 units). Det här bör väl tyskarna lösa?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip