Schalke blev ett alldeles ypperligt dagens bästa spel i Europa League till 1,90 hos Betsson . Tack och bock! Hoppas att tvåoddsaren på Genk kan bli lika lyckad i den belgiska serielunken.

Senaste möten

2015/16
Genk - Westerlo 2-1

2014/15
Westerlo - Genk 1-2
Genk - Westerlo 3-1

JUPILER PRO LEAGUE
7 Genk 18 7 3 8 20-21 24
16 Westerlo 18 2 6 10 19-40 12

Westerlos form
F, V, F, F, O

Senaste match
OH Leuven - Westerlo 5-1

* Senaste ligasegern för åtta omgångar sedan mot Standard Liege (2-1 borta). Därefter 5/7 förluster och två oavgjorda. Två stortorskar med 0-5 (Gent) och senast mot nästjumbon (!) OH Leuven med 1-5.
Genks form
O, V, F, V, F

Senaste match
Genk - Anderlecht 0-0

Ska börja med att skriva ner hemmalaget här. Laget har alltså släppt in 40 (!) mål 18 matcher (alltså över 2 per match) och fick för sig att förlora bottenmötet mot OH Leuven med hela 1-5 på bortagräs. Det var sjunde raka matchen utan seger i ligaspelet och tittar vi till tabellen ser det inte dunderljust ut. Sex poäng till säker mark och alltså dyngtorsk mot laget som ska vara näst sämst. Westerlo har inte mycket till sin fördel om vi tittar till inbördes mot Genk heller. Bortalaget har vunnit tre senaste och kommer till matchen i rätt gott slag. Höll 0-0 hemma mot topplaget Anderlecht senast och innan dess: slog ut Sporting Charleroi på straffar i cupen, torskade mot CL-laget Gent (0-1) efter att man först slagit nästjumbon Leuven på bortaplan med 3-1. Så samma lag som Westerlo släppte in fem bollar mot slog Genk med 3-1 på bortaplan. Skiljer 12 pinnar mellan kvällens motståndare och bortalaget kommer ha möjlighet att ställa samma lag som fick 0-0 mot Anderlecht på benen.

Genks trupp

Bizot, Köteles, Jackers, Tshimanga, Walsh, Dewaest, Okriashvili, Kumordzi, àœnal, de Camargo, Schrijvers, Buffel, Ndidi, Kabasele, Heynen, Bailey, Gerkens, Castagne, Buyens, Kebano en Pozuelo.

SPELTIPS
Tabelläge, dagsform och inbördes talar för att Genk tar en trea i kväll. Säga vad man vill men ett lag som släppt in 40 mål på 18 matcher är inte bra nog för den här nivån. Så är det i Westerlos fall och spelar Genk att vinna till spännande 2,00 gånger pengarna hos Unibet (4/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip