Speltips

Speltips Barcelona vs Deportivo

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-12 16:00 Spela här

Speltips Barcelona vs Deportivo
Land: Spanien Liga: La Liga
Odds: 1.83 Speltips: +3 asian
2015-12-12 16:00 Barcelona vs Deportivo +3 asian 1.83 Polsater

+3 asian på Deportivo mot Barcelona.

Push och pengarna tillbaka om Barca vinner med 3 mål, förlust om de vinner med 4 eller fler. Spelet rättas som vinst om Deportivo skulle ta poäng eller klarar sig undan med en förlust på max två mål.

Tabellen i Spanien ser ut som följer:

1. Barcelona 14 11 1 2 34:13 34

2. Atl. Madrid 14 10 2 2 20:6 32

3. Real Madrid 14 9 3 2 32:12 30

4. Celta Vigo 14 7 4 3 25:22 25

5. Villarreal 14 7 3 4 18:15 24

6. Dep. La Coruna 14 5 7 2 21:14 22

Även om Deportivo ligger med strax bakom toppen så är det här en match som känns rätt ospännande. Allt handlar om hur mycket Barca ska vinna med känns det som. Jag är den förste att medge att det alltid är riskabelt att på något sätt spela "mot" Barca. En bra dag (eller en helt okej dag också, om vi ska vara helt ärliga) vinner de med 3-4 bollar mot vilket lag som helst, i synnerhet på hemmaplan i ligaspelet.

Men jag tycker det finns vissa argument mot laget här:
- Neymar är out. Han har varit lagets bäste spelare i år enligt mig och att trion där framme splittras kan inte vara positivt. I synnerhet som Messis form inte varit den bästa sedan han kom tillbaka från sin skada.
- Barca har matchats rätt hårt den senaste tiden. Det här är sjätte matchen på 21 dagar. Spelade i Tyskland borta mot Leverkusen så sent som i onsdags. Nu fick stora delar av truppen vila där, men det var trots allt vissa som spelade och den matchen innebar att man knappast hunnit förbereda sig särskilt länge och mycket inför Depor-drabbningen.
- I veckan reser Barca till Asien för att spela VM för klubblag. Kanske finns det något litet öga riktat ditåt.
- Deportivo har bara en förlust på 10 ligamatcher. Bara topptrion (Barca + Madridklubbarna) har släppt in färre mål. Det tyder på en viss stabilitet trots allt. Kryssade faktiskt motsvarande möte i fjol.

Sen finns det såklart en hel del som talar för Barca också. Superlaget från Katalonien hade en hel del otur som inte fick med sig tre pinnar från mötet med Valencia senast. Vilade som sagt en del spelare i veckan (1-1 mot Leverkusen) och det är ju inte omöjligt att vi får se ett ruskigt revanschsuget Barcelona köra över motståndet på det där förnedrande sättet så det blir tvåsiffrigt. Ett par tveksamma resultat brukar innebära ett en urladdning ligger runt hörnet.

Dessutom saknas AIK-bekantingen Celso Borges och mittfältsankaret Pedro Mosquera, som spelat i stort sett varje minut i år.

Men, utan Neymar och med en Messi som inte visat toppform på slutet och med ett tufft schema i ryggen mot ett stabilt Deportivo känns -3 som ett väl tufft hcp att klara, även för Barca. Känslan är att +3 är en bra startposition som kan ge gynnsamma lägen att ta positioner även live. "Bara" två gånger i ligan den här säsongen har Barca vunnit med 4 mål eller fler (vilket alltså krävs för att det här spelet ska förloras).

Tänkbart Barca-lag:

Bravo – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Iniesta, Busquets, Rakitic – Messi, Suárez, Munir

Kämpa Depor!

Polsater - 12 December, 2015, 01:59

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!