Stormatch/hatmatch mellan Napoli och Roma erbjuds oss klockan 18 i Serie A-fotbollen. Två klubbar som mår väldigt olika just nu. Napoli har krossat allt motstånd i Europa League och ser ut som en seriös titelkandidat. Roma är bara tre poäng bakom men formen på slutet värdelös liksom spelet i sig. Rudi Garcia sägs hänga väldigt löst och ett misslyckade borta mot Napoli skulle kunna vara dödsstöten.

Senaste möten

2014/15
Roma - Napoli 1-0
Napoli - Roma 2-0

2013/14
Napoli - Roma 1-0 (Serie A)
Napoli - Roma 3-0 (Coppa Italia)
Roma - Napoli 3-2 (Coppa Italia)
Roma - Napoli 2-0 (Serie A)

SERIE A
3. Napoli 15 9 4 2 28 12 16 31
4. Roma 15 8 4 3 30 18 12 28

Napoli hemma
7 6 1 0 16 5 19

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Napoli - Legia Warszawa 5-2

Roma borta
8 3 3 2 13 10 12

Formen
O, O, F, F, O (fem matcher utan seger, senast 2-0 i derbyt mot Lazio)

Senaste match
Roma - Bate 0-0

Blir detta Rudi Garcias sista match som Romatränare? Kanske kan bli så om romarna skulle åka på en storförlust mot titelkonkurrenten Napoli. Känns absolut heller inte omöjligt att det blir så med tanke på hur det ser ut på planen. Roma tog sig visserligen vidare från CL-gruppen - men 0-0 hemma mot Bate Borisov i veckan, var en långt ifrån godkänd insats. Långt ifrån. Man kunde till och med höra inbitna romanisti säga att de inte är värda att gå till slutspel med fotbollen som presteras just nu. Romas Curva Sud bojkottar hemmamatcherna och det gör ju inte saken lättare att vända på. Nu är det en oerhört tuff bortamatch mot ett lag Roma alltid har svårt för på resande fot. Stormatcher på San Paolo är något extra och inför fulla hus mot ett lag i vass form kan jag se framför mig att Roma får svettas något enormt för att inte förlora här. Napoli gick rent i Europa League-gruppen och coach Sarri kunde se sitt lag vinna med 5-2 mot Legia Warszawa i veckan. Starkt i en helt betydelselös match egentligen. Anfallsuppsättningen är toppklass där vi kommer få njuta av formstarke Higuain (vilades mot polackerna) ihop med Callejon och förmodligen Insigne. Klarat sig bra från skador där Gabbiadini är den ende som inte är uttagningsbar.

Preliminära startelvor (Whoscored)

Napoli (4-3-3) Reina - Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamsik - Insigne, Higuain, Callejon

Saknar: Gabbiadini

Roma (4-3-3) Szczesny - Florenzi, Rüdiger, Manolas, Digne - Nainggolan, Rossi, Pjanic - Salah, Dzeko, Falque

Saknar: Strootman, Torosidis. Totti och Gervinho tveksamma.

SPELTIPS
Napoli har haft lätt mot Roma på hemmagräs och i nuvarande form kontra Romas icke-form känns det som en repris i kväll. Spelar Napoli -0,75 asian (-0,5 -1,0) hos bet365 (4/5 units). Det innebär halv vinst om Napoli bara vinner med ett mål.

Vad spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip