Dortmund -1 i 1a halvlek hemma mot Frankfurt blir söndagens spel. Pengarna tillbaka om de leder med uddamålet, vinst om de leder med 2 mål eller fler.

Toppen mot, numera, botten i tyska ligan.

2. Dortmund 15 11 2 2 42:20 35
14. Eintracht Frankfurt 15 3 5 7 18:23 14


Frankfurt kommer närmast från en katastrofal förlust i derbyt mot Darmstadt. Jag trodde laget skulle ta sig samman och vinna den matchen. I stället stod man för en sällsynt blek insats. På läktaren stod fansen och brände Darmstadt-flaggor och det var väl i stort sett det dem kunde glädja sig åt. För i övrigt var det verkligen dåligt. Jag trodde den matchen skulle bli något av en vändning för Darmstadts del, i stället cementerade den matchen den dåliga form laget har:

En seger på elva matcher i ligan. Det har gjort att man har halkat ner på 14:e plats i ligan, med bara två poäng mer än jumbon Stuttgart.

Till den här matchen har man inte mindre än 3 avstängda spelare dessutom. Russ, Zambrano och Stendera. Zambrano är ordinarie mittback medan Stendera är ordinarie på det centrala fältet. Sedan tidigare är Castaignos näst bäste målskytten) skadad.

Så både avbräck och dålig form på Frankfurt.

Dortmund då? Förlorade mot PAOK i Europa League i torsdags. Förtjänade ock att vinna den sett till den stora mängd chanser man skapade. Vilade också en hel del gubbar där. Hade råd att förlora den då man var klara för avancemang sedan tidigare.

Bra skadeläge då endast Sahin saknas. Kan matcha följande elva:


Bürki - Piszczek, Sokratis, Hummels, Schmelzer - Castro, Ginter, Kagawa - H. Mkhitaryan, Aubameyang, Reus

Jag såg både förra veckans match mot Wolfsburg och veckomatchen mot PAOK. Tycker Dortmund såg väldigt bra ut i bägge matcherna. Spelar en underhållande fotboll och skapar väldigt mycket målchanser. Har dessutom lite häng på Bayern München då man "bara" är fem pinnar efter. Här tror jag man sätter full fart från början och jag väntar mig faktiskt en överkörning.

Frankfurt såg bedrövligt ut senast och med tanke på den form Reus m.fl. visat upp den senaste tiden kan jag inte se hur laget ska kunna stå emot här.

Något hcp-spel på hela matchen på Dortmund fungerar nog också bra, men jag väljer att spela att laget leder med minst två bollar i halvtid

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip