Hatmötet mellan Juventus och Fiorentina brukar vara jämna historier. Det tror jag definitivt det kan bli igen - men blir inte förvånad om Fiorentina reser hem med någon poäng i bagaget.

Senaste möten

2014/2015
Juve - Fiorentina 3-2 (Serie A)
Fiorentina - Juve 0-3 (Coppa Italia)
Juve - Fiorentina 1-2 (Coppa Italia)
Fiorentina - Juve 0-0

SERIE A
5. Juventus 15 8 3 4 22 11 11 27
2. Fiorentina 15 10 2 3 30 12 18 32

Juve hemma
7 4 2 1 10 5 14

Formen
F, V, V, V, V

Senaste match
Sevilla - Juve 1-0

Fiorentina borta
7 4 1 2 12 7 13

Formen
V, V, O, O, O

Senaste match
Fiorentina - Belenenses 1-0

Det börjar definitivt likna något för "nya Juve". Ändå är det tydligt att laget inte är på samma höga nivå som förra säsongen. Åkte på en tung och onödig torsk borta mot Sevilla i CL - vilket betydde att den gamla damen tappade förstaplatsen i gruppen och förmodligen får ett tuffare motstånd i första slutspelsmatchen. Fick slita hårt i den matchen med bästa möjliga lag för dagen. Möter ni en av de största antagonisterna i Italien hemma på Juventus Stadium. Fiorentina och Juve har inte den allra bästa relationen och det här är årets match för bortalaget. Ett lag jag är väldigt imponerad av så här långt. Tränaren Paolo Sousa har lyckats skapa en riktigt vass enhet, spelare som jobbar hårt för varandra och ett presspel som det skulle kunna skrivas en bok om. Gjort bra resultat på bortaplan och dagsformen är väldigt god. Vidare i Europa League och kunde rotera friskt i matchen mot Belenenses men ändå vinna. Brukar bli jämna historier när dessa två möts och med tanke på att Fiorentina ligger före i tabellen, kunde rotera i veckan och spelat väldigt bra på slutet - tycker jag det är värt att nypa ett spel på att de tar poäng i kväll.

Preliminära startelvor (Whoscored)

Juve (3-5-2) Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Sturaro, Sandro - Mandzukic, Dybala

Saknar: Pereyra, Hernanes. Khedira och Lemina tveksamma.

Viola (3-4-2-1) Tatarusanu - Ronacglia, Rodriguez, Astori - Bernadeschi, Vecino, Badejl, Alonso - Ilicic, Valero - Kalinic

Saknar: Jakub Blaszczykowski

SPELTIPS
Alltid lurigt att gå emot Juve på hemmaplan, men just Fiorentina är ett lag som skulle kunna hitta på något. Spelar X2 (+0,5) till fina 2,08 hos Svenska Spel (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip