Speltips

Speltips Bulls-76ers

Sport: Basket Spelstopp: 2015-12-15 02:00 Spela här

Speltips Bulls-76ers
Land: USA Liga: NBA
Odds: 1.89 Speltips: 76ers tt under 91
2015-12-15 02:00 Bulls-76ers 76ers tt under 91 1.89 NBA

Chicago Bulls tar emot Philadelphia 76ers i natt. Jag kör ett spel som har blivit en favorit under säsongen. Jag spelar Philadelphia team total under. Den här gången blir det under 91 poäng. Och oddset är 1.89 på Betsafe .

Här kommer den korta motiveringen till det här spelet: Philadelphia är ligans klart sämsta lag offensivt. Chicago har ett av ligans bästa försvar. Jag tror att Philadelphia får kämpa för att ens nå 85 poäng här.

Ja, Chicago har även den här säsongen ett stabilt försvarsspel. Om man tittar på insläppta poäng per 100 bollinnehav, som ger en ganska rättvis bild av hur bra ett lag presterar, så ligger Chicago på tredje plats i NBA. De släpper 96,8 poäng per 100 bollinnehav. Vilket alltså är bra.

Tittar man på insläppta poäng per match så ligger Chicago sämre till. Då ligger de först på 21:a plats i NBA. Det innebär att Chicagos matcher spelas i ganska högt tempo. Det blir ofta ganska många bollinnehav. Men: jag tror att Chicago kommer att försöka spela lite långsammare här. Det tror jag att de tjänar på. Jag förväntar mig alltså lite färre poäng här än vad deras matcher brukar innehålla. Jag tror också att Philadelphia, som har spelat många matcher de senaste dagarna, och nu lär vara slitna, kommer att spela långsammare än vanligt, helt enkelt på grund av att de saknar energi.

Philadelphia spelade alltså så sent som i går. De spelade även i fredags och i torsdags. Fyra matcher på fem dagar blir det med nattens match. Riktigt tufft för ett lag som knappt innehåller några ”riktiga” NBA-spelare (Philadelphia har vunnit 1 av 25 matcher). Jag räknar med trötta bet och då tänker jag att deras anfallsspel blir lidande. Och därmed: färre poäng än vanligt.

Philadelphia snittar 90 poäng per match. Jag tror att de gör ännu färre här, när de med trötta ben ställs mot ett bra försvar. Chicago lär vinna med närmare 15 poäng här. Ska vi säga något i stil med 100-85?
Tittar man på Philadelphias 18 senaste matcher så har de gjort över 91 poäng i 6 av fallen.

Spelar alltså: Philadelphia team total under 91 poäng till oddset 1.89 på Betsafe .
Units: 3/5.

NBA - 14 December, 2015, 19:07

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!