Speltips

Speltips New York Giants vs Miami Dolphins

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-12-15 02:00 Spela här

Speltips New York Giants vs Miami Dolphins
Land: USA Liga: NFL
Odds: 1,90 Speltips: Giants +1
2015-12-15 02:00 New York Giants vs Miami Dolphins Giants +1 1,90 RoloMartins

Monday Night Football. Miami Dolphins (5-7) tar emot New York Giants (5-7) på Sun Life Stadium i Florida. Dessa lagen har mötts relativt ofta och det står 5-2 till Giants fördel och just Giants har vunnit de senaste fyra av fem matcher. Alltid intressant med inbördes möten kopplat till statistiken. Det ger en klarare helhetsbild inför val av spel.

Direkt jag såg oddsen som gjort Dolphins till favorit blev jag riktigt nöjd. Jag tycker nämligen att New York Giants är bättre än Miami på samtliga nyckelpositioner. Lägg därtill i att Miami Dolphins fortfarande har flertalet skador på viktiga kuggar som C Mike Pouncey (kommer testas i pregame warm-up), WR Rishard Matthews (ute)och TE Brandon Williams (ute). Jag kommer spela Giants +1 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

Storylines som vidimerar spelanalysen ovan:

1. i brödtexten ovan berättar jag att New York Giants har bättre spelare på samtliga nyckelpositioner, vilket jag står för. QB Eli Manning har vunnit sina två matcher som han tidigare spelat mot Miami. Han har gjort det på ett bra sätt och om vi kikar på Miami's pass rush känns den bra, utan att vara exceptionell. Det kommer ge Eli längre tid i sin "passing pocket" och skapa möjligheter att "connecta" med sin superstjärna Odell Beckham Jr.

2. WR Odell Beckham Jr och WR Jarvis Landry är bästa kompisar. De spelade boll på samma universitet. Beckham Jr är superstjärna i New York. Landry är stor stjärna i Miami. Dessa två kommer följas oerhört nära under matchens gång. Beckham Jr är bättre än Landry OCH Miami Dolphins secondary (som skall försöka ha koll på Beckham Jr) är ett av ligans svagaste. Det innebär att Odell Beckham Jr kommer få många pass från Eli idag och min spelidé bygger på att Giants tidigt matar OB Jr med bollar och att Giants tar en 14-0 ledning snabbt för att därefter varva springspel med passpel för att bevaka "two possession's game".

3. Det märkliga med Giants är att de är "duktiga" på att skapa egna oförätter anno 2015 genom att själva "skjuta" sig i foten. Denna säsong har hela fem matcher av tolv varit i New York Giants ägo, MEN i slutfasen har laget själva gjort bort sig till den milda grad att motståndarna vunnit. Nu senast mot New York Jets brände man en 10 poängs ledning med mindre än halva sista quartern kvar. Det funkar inte i längden. "You are what your record says you are". I denna match är jag övertygad om att Miami Dolphins kommer bli lidande för denna säsongs tidiga oförätter. Giants är nästa helt borta från slutspel om de inte vinner i Miami idag.

4. Giants offensiva lina måste stå emot Miami's pass rush. Löser man det, vilket jag är övertygad om kommer Giants vinna den här matchen. Eli till Odell. Odell gör touchdown x 2 - minst.

5. J-P Paul är en ruggigt vass pass rusher som kommer skapa stora bekymmer för QB Tannehill. Varje gång Tannehill möter en effektiv pass rush har Dolphins hamnat i bryderi. Kort om tid att skapa spel = flertalet felbeslut.

Jag tvekar inte att spela Giants i natt. Bägge lagen har verkligen underpresterat 2015, men Giants har en "game changer" i Odell Beckham Jr. De är som sagt bättre än Dolphins på samtliga nyckelpositioner. Eli till Odell blir talande. J-P Paul kommer sacka QB Tannehill minst 2 gånger.

Mitt spel blir således Giants +1 till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

RoloMartins - 14 December, 2015, 19:47

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!