Speltips

Speltips Bayern München vs Darmstadt

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-15 20:30 Spela här

Speltips Bayern München vs Darmstadt
Land: Tyskland Liga: Tyska Cupen
Odds: 1.88 Speltips: Bayern -2,5
2015-12-15 20:30 Bayern München vs Darmstadt Bayern -2,5 1.88 Polsater

Bayern München -2,5 i cupmatchen mot Darmstadt.

Cupmatch på Allianz alltså. Nykomlingen Darmstadt ska försöka skrälla mot mäktiga Bayern. Jag tror, tyvärr för deras del, att Bayern kör över Darmstadt ikväll. Detta trots att Bayern har ett gäng skador:

Ribery, Robben, Götze, Douglas Costa och Alaba verkar missa matchen.

“We have enough players. We were in this situation for four months last season. We’re not complaining, but if we want to win the big trophies we need the whole squad,” sa Guardiola på presskonferensen inför matchen.

Trots alla skador kan de skapa ihop en rätt hyfsad elva, skulle gissa att det blir något sånt här:

Neuer - Lahm, J. Boateng, Javi Martinez, Rafinha - Xabi Alonso - Rode, Thiago - T. Müller, Lewandowski, Coman

Att döma av citaten från Bayernlägret verkar man gå för cupen:

“In the group stage it's okay to lose a game, tomorrow it's a final.” Striker Robert Lewandowski agreed: “It's only one match. Everything is possible in the cup. We have to go for it from the start.”

Har också spelat med riktigt bra elvor i de tidigare cupmatcherna den här säsongen, så det verkar prioriteras. Nu är det bara två matcher kvar innan det blir en månads vinteruppehåll, så nog kommer man försöka kräma ut det mesta möjliga ur spelarna. Det här blir sista hemmamatchen kalenderåret 2015, vilket också borde vara en garant för taggade hemmaspelare.

Att spela match såhär tätt inpå lördagens ligamatch är något som brukar gynna storlagen, då de spelarna är mer vana vid tätt matchande.

Darmstadt är verkligen inget vidare. Jag såg hur laget i förra ligaomgången gnetade sig till en 1-0-seger i derbyt mot Frankfurt genom att maska och filma sig igenom i stort sett hela andra halvlek. I den här matchen saknar man dessutom Luca Caldirola och Jan Rosenthal, vilket är två viktiga kuggar i centrallinjen. Nu i helgen fick man stryk hemma mot Hertha Berlin med hela 4-0. Formen är klart tveksam och framför allt har man problem med målskyttet. Gjort det totalt sett okej i ligaspelet då många såg nykomlingen som en klar nedflyttningskandidat, men har en av de minsta budgetarna i Bundesliga och truppen är åtminstone på pappret inget extra. Att de ska orka ladda om inför en till synes hopplös uppgift borta mot Bayern känns övermäktigt. I synnerhet inte då de också saknar gubbar. Bayern har en väldigt bred trupp och kan hantera avbräck, Darmstadt har det inte. Måste få till en maxprestation deluxe för att störa här. Låter inte så hoppfullt på lagets spelare heller:

"Det är mer än David och Goliat det här. Vi behöver ett under", konstaterade tränaren Schuster på måndagen (fritt översatt på skoltyska, så viss reservation. Läs själv här: http://hessenschau.de/sport/fussball/darmstadt-98/lilien-brauchen-relativ-grosses-wunder-in-muenchen,lilien-vor-pokal-100.html).


Bayern har fått lite kritik för insatserna den senaste tiden. Förlorade mot Gladbach och det dröjde innan man fick hål på Dinamo Zigrab i förra veckans CL och Ingolstadt i helgen. För mig är det inte konstigt att man kan gå på en ligamina (få lag går ju obesegrade genom en hel säsong så att säga) borta mot ett bra Gladbach. Att man vinner med 2-0 borta mot Zagreb i en betydelselös CL-match är också okej. I helgen mot Ingolstadt kändes det som att det var lite tankning. Spelade ju i Kroatien på onsdagskvällen och var nog lite trögstartade. I slutändan blev det dock bekvämt ändå.

För mig är det en okej period. Ibland kan det behövas såna matcher för att man ska komma ner lite grann på jorden. Det finns tillräckligt med kvalitet i det där laget för att man ska klara av att vinna matcherna till slut ändå. Lätt att glömma bort att man är rätt överlägsna i ligaspelet, så att det inte blir överkörningar och bra prestationer varje vecka är trots allt inte så konstigt. Svårt att vara supertaggade jämt. Men nu vankas det cupmatch, vilket jag tror innebär att vi kommer få ett Bayern som är rejält på tå redan från start. Då ska det vara kattens lek med råttan. Låt oss hoppas på relativt tidig utdelning, då kan det rinna på här.

Sista matchen inför juluppehållet, känslan är att det kan vara en faktor som får spelarna att köra ända in i mäl snarare än att gå på sparlåga sista 30 om matchen är klar redan.

4-0?

@nokkan21

Polsater - 15 December, 2015, 00:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!