20 poäng skiljer det mellan AIK på en play off-plats och Pantern på en en åttonde plats.
Det är väl egentligen ingenting att säga om det. Möjligtvis att det är bra gjort av Pantern med minimala resurser att inte ligga 30 poäng efter.
Jag vill dock poängtera vad jag skrev inför Pantern v Mora i den andra omgången:

"Det är ett oerhört jobbigt lag att möta och Stefan Lillis Lundh har verkligen ett LAG att jobba med.
Visst, få spelare har vart uppe på den här nivån och lirat förut. Men när du har ett fungerande maskineri så behöver det inte spela någon större roll.
jag hävdar inte att man kommer att göra en Vita Hästen och lägga beslag på en framskjuten topplacering. Men att man över den här långa serien ändå undviker någon av de två jumboplatserna, det tror jag faktiskt. Vilket jag dock verkar vara rätt ensam om"

Och då varken Asplöven eller Sundsvall kommer att ta igen tio respektive 15 poäng på Pantern så kan vi redan nu gratulera till Hockeyallsvenskan 2015/2016.

Hur som helst.
20 poäng upp till AIK på en andra plats.
Men! Tittar vi enbart på bortamatcherna, då skiljer det bara fyra poäng. Fortfarande till AIK på en andra plats.
Och då är det inte AIK som gör det kasst borta utan Pantern som gör det väldigt mycket bättre borta än hemma. Det verkar helt enkelt som så att Stephan Lund har ett spel i sin grupp som lämpar sig så mycket bättre när de får anpassa sig efter hur ett hemmalag agerar (som har i tankarna att man bara måste besegra nykomlingen som av många tippades allra sist).

KIkar vi på de sex senaste bortamatcherna så ser det ut som följer:

Björklöven - Pantern 2:5
Asplöven - Pantern 2:4
Sundsvall - Pantern 1:4
AIK - Pantern 2:1 (ÖT)
Tingsryd - Pantern 2:1
Västerås - Pantern 3:2

Man är MED mot de tre topplagen.
Västerås avgjorde 56.45.
Serieledande Tingsryd avgjorde 52.45. Pantern vann skotten.
Sedan när motståndet har blivit betydligt enklare så har man dundrat till med nio poäng. Tre stycken läckra hcp-segrar, dessutom.
Och det kanske mest intressanta:
Fyra mål!
Fyra mål!
Fem mål!
På bortaplan.
Det är där man gör det.

Almtuna har jag respekt för.
Men man blev nollat mot en förvisso bra Timrå, 0-3. Och spelade senast 4-4 i Karlskoga. Det sistnämnda klart godkänt. Men: Fyra mål i baken. Vilket kanske till och med var i lägsta laget.
Mot just Pantern den här säsongen har det dessutom gått åt helvete.
Pantern vann i Uppsala 4-1, och hemma i Malmö Ishall med 3-1. Så att bortalaget här vet hur man handskas med Almtuna, det är ett som är säkert.

Jag säger inte att man åker hit och vinner.
Men att de har god chans att göra minst två mål, det anser jag absolut.
Vilket skulle betyda insatsen tillbaka. Petar de dit trean, som de gjort i de tre senaste bortamatcherna plus i säsongens övriga två möten med Almtuna, då kan vi räkna in sköna 2,12 . med en skön försäkring i ryggsäcken.


This is the stats tab
This is the post tip