I natt spelar Charlotte Hornets borta mot Orlando Magic. Jag gillar årets Charlotte och jag tror att de vinner den här matchen. Jag spelar Charlotte +1.0 till oddset 1.90 på Betsafe .

Charlotte Hornets har under perioder sett riktigt bra ut den här säsongen. De har vunnit 14 matcher och förlorat 9. De kommer närmast från en förlust mot Boston (98-93 i lördags), men dessförinnan hade de vunnit fyra raka matcher. Jag hävdar alltså att formen är god, trots att de har en färsk förlust i bagaget. Jag tror snarare att detta kan bli en studsa tillbaka-match för Charlotte. Tillbaka på vinnarspåret alltså.

Orlando Magic har faktiskt också ett ”winning record” hittils. De har vunnit 13 matcher och förlorat 11. De spelade senast i måndags, då blev det vinst med 105-82 mot Brooklyn. Tittar man på Orlandos fem senaste matcher så har de dock bara två vinster.

Jämför man energinivå så kommer Charlotte att vara piggare här. De har fått vila sedan i lördags. Medan Orlando alltså spelade i måndags.

Här får vi två starka försvar mot varandra. Charlotte är sexa i ligan när det kommer till minst insläppta poäng per 100 bollinnehav. Orlando är sjua i samma kategori. Den stora skillnaden är att Charlotte också tillhör toppen när man tittar på offensiven (de ligger femma av 30 lag) medan Orlandos anfallsspel snarare tillhör botten (plats 21).

En annan viktig faktor här är att Charlotte är ett av ligans allra bästa lag på bortaplan om man tittar på ATS. De är 5-2-2 på bortaplan den här säsongen. Bara Golden State Warriors har varit pålitligare. Orlando på hemmaplan då? Inte alls lika bra. 4-7-0 ATS.

Om man tittar på de nio senaste matcherna lagen emellan i Orlando så är det Charlotte som har dominerat ATS. De har täckt linan i åtta av matcherna.

De som tror på Orlando här kan lyfta fram att laget är i en riktigt bra ATS-form. De har täckt linan i många av sina matcher den senaste tiden. Men jag gillar Charlotte här. Jag tycker att de har ett bättre lag i grunden, och jag tror att de har vassare offensiva vapen i en match som kan bli aningen poängsnål.

Jag spelar alltså Charlotte Hornets +1.0 till oddset 1.90 på Betsafe .
Units: 3/5.

This is the stats tab
This is the post tip