Speltips

Speltips FC Barcelona - Guangzhou Evergrande

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-17 11:30 Spela här

Speltips FC Barcelona - Guangzhou Evergrande
Land: Japan Liga: VM för klubblag
Odds: 2.0 Speltips: Guangzhou +2,5
2015-12-17 11:30 FC Barcelona - Guangzhou Evergrande Guangzhou +2,5 2.0 Polsater

Guangzhou Evergrande +2,5 mot Barcelona.

Spelet rättas som vinst om Guangzhou tar poäng eller förlorar med högst två mål.

Klubblags-VM och tidig avspark, så ska fatta mig kort.

Jag gick emot Barcelona i helgens match mot Deportivo La Coruna (rekade+3 asian här), vilket visade sig vara ett bra val då matchen slutade 2-2. Inför den matchen var jag inne på att formen kanske inte var på topp hos katalanerna. Framför allt är Messi inte riktigt sitt bästa jag efter sin skada. Neymar är med truppen här, men det är högst osannolikt att han spelar här. Krysset i helgen innebär att man har tre raka kryss.

Tänkbart lag:

Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Roberto.

Barca har matchats flitigt den senaste tiden och vid seger här väntar final redan på söndag. Därmed känns det inte direkt som att det finns någon anledning för laget att blåsa på i 90 minuter. Borde finnas risk för lite tankning sista 20-25 om man leder. Dessutom är det här mest av allt ett jippo. Barca spelade alltså i lördags och reste tidigare i veckan till Japan där uppståndelsen varit stor och det har varit en del sidoaktiviteter + en tidsomställning på 14 timmar att hantera.

Guangzhou Evergrande är inget lag jag följer sådär jättenoga ska jag villigt erkänna. Rullar väl på en 365-stream i brist på annat då och då. Men den kinesiska ligan är på frammarsch och laget tränas av Scolari. I truppen finns Paulinho (tidigare i Spurs) och Robinho (Man City, Milan, Real osv.). Tänkbar elva:

Shuai; Linpeng, Xiaoting, Kim, Zheng; Paulinho, Zhi; Bowen, Goulart, Robinho; Elkeson.

Jag såg kineserna i en träningsmatch mot Bayern München i somras och tyckte de stod upp hyfsat då. Matchen slutade 0-0. Sen är det klart att träningsmatcher mitt i sommaren är något helt annat än tävlingsmatcher, men det ger ändå någon form av indikation om att det är ett lag med viss kvalitet. För dem borde den här matchen betyda bra mycket mer än för Barca. Att ställas mot katalanerna är ju en av årets höjdpunkter och man kommer sälja sig dyrt och garanterat ge allt i 90 plus tillägg.

Sen är det såklart svårt att mäta exakt hur långt efter kineserna är europeiska topplag, sånt är svårt att sia om på förhand. Hade det här varit en match som verkligen gällt något, spelats i Europa (eller på neutral mark) med en frisk Barca-fronttrio är jag övertygad om att Barca kunnat göra 5,6-0. Men.

Ett slitet (?) Barca som inte behöver gå på knock i en "bortamatch" i Japan i en jippoturnering. Utan Neymar. Klart att det finns kapacitet att göra processen jävligt kort med Evergrande i alla fall, men jag tycker ändå de här yttre faktorerna talar emot en alltför stor och klar Barcaseger.

Känns som att det här är en bra startposition som kommer gå att sälja av live.

@nokkan21

Polsater - 17 December, 2015, 00:19

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
nektergalen - 2015-12-17 01:35:59

Låter vettigt, men gillar inte dessa spel då man inte kan utgå ifrån att lagen spelar utifrån sin egentliga potential. Men din förklaring låter vettig och jag var också inne på samma. Kanske ryggar!