OBS! Tidig avspark 16.00.

Fin framgång med underspelet mellan Roma - Spezia i går (0-0). Det var så pass illa för hemmalaget att man åkte ur på straffar. Katastrofalt dåligt mot ett mittenlag i Serie B och nu måste väl Rudi Garcias dagar snart vara räknade. En annan som hänger väldigt löst är Lazios motsvarighet Stefano Pioli. Jag är ett fan av honom, men tyvärr verkar spelargruppen ha tappat respekten och laget har varit helt bedrövligt de senaste veckorna. Såg ut att ta en efterlängtad trepoängare - utan att imponera! - senast mot Sampdoria. Då drog Soriano en frispark på Felipe Anderson, som nickade bollen i eget mål när klockan stod på 90 minuter (1-1). Svårt att se Lazio gå ut och spela bländande i eftermiddag mot Udinese.

Senaste möten

2015/16
Lazio - Udinese 2-0

2014/15
Udinese - Lazio 0-1
Lazio - Udinese 1-0

Serie A
12. Lazio 16 6 2 8 18 25 -7 20
15. Udinese 16 5 3 8 14 24 -10 18

Lazio hemma
9 5 2 2 14 8 17

Formen
O, O, F, F, V

Senaste match
Lazio - Samp 1-1

Udinese borta
8 3 1 4 8 13 10

Formen
F, F, V, V, V

Senaste match
Udinese - Inter 0-4

Lazio är i kris och om ingenting görs kan det gå riktigt illa den här säsongen. Det rapporteras om interna konflikter i alla led. Pioli uppges ha tappat omklädningsrummet, men president Lotito håller honom fortsatt om ryggen. Som Laziosupporter är jag en sorgsen själ i dag. Uppenbart att flera av stjärnorna blev kvar mot sin vilja och när Lazio brände Champions League-spel dök flera av de tongivande spelarnas (framförallt vidrige Antonio Candreva) motivation i botten. De ser helt apatiska ut på fotbollsplanen. Löpningarna och mottagningarna håller låg nivå och utan Stefan De Vrij i backlinjen har Lazio - oavsett vilka som spelar - ett av ligans sämsta mittlås. Inför eftermiddagens cupmatch kommer Lazio från att ha blivit av med konfekten i matchens slutskede mot Sampdoria. Ingen vass insats, men tycker Lazio var något bättre än Samp, och om något lag skulle vinna var det väl Romlaget. Men icke. En sen frispark som orsakades av en vansinnesutrusning av Berisha (som ersatte förstekeepern Federico Marchetti som drog baksidan när han rusade för att fira 1-0-målet med lagkamraterna...) och som sedan nickades in i eget mål av Felipe Anderson. Herregud, man blir fan galen på det här laget. I princip samma lag som för ett par månader slogs för klubbemblemet och på ett bragdartat sätt tog tredjeplatsen via en helt avgörande seger borta mot Napoli. Samma lag är nu en skymf...

Hur som helst tror jag inte spelarna har varken energi eller jättefokus inför Udinese. Känns avslaget på förhand, där det mycket väl kan bli ett nytt fiasko. Eller så tar man sig vidare på något sätt. Men jag tror knappast att anfallsspelet, rörligheten och fantasin plötsligt infinner sig i en Coppa Italia-omgång inför öde läktare. De senaste matcherna har Lazio blivit utbuade av sina egna fans (var själv på plats och bidrog mot Juventus 0-2) och relationen är inte bra. Curva Nord ser ut att bojkotta hela säsongen så undrar ni varför det är så dött så beror det på att Ultras inte ens går på matcherna.
Mycket Laziosurr hittills. Udinese är inte heller i någon superform direkt. Åkte på 0-4 hemma (!) mot Inter sist och har knappt hunnit slicka såren innan det är dags att spela igen. Di Natale brukar ofta göra mål mot Lazio men är inte med i truppen. Udinese har 0-7 på två matcher (Inter, Fiorentina) och har gått under 2,5 tre senaste matcherna mot Lazio. Senast i september när lagen möttes just på Olimpico i ligan.

Lazios matchtrupp

Portieri: Berisha, Guerrieri, Matosevic;

Difensori: Braafheid, Hoedt, Konko, Mauricio, Patric, Prce, Radu, Seck;

Centrocampisti: Biglia, Candreva, Cataldi, Felipe Anderson, Mauri, Milinkovic, Morrison, Oikonomidis, Onazi;

Attaccanti: Djordjevic, Klose, Matri.

Udineses matchtrupp

Portieri:
Meret, Perisan e Romo;

Difensori:
Adnan, Camigliano, Danilo, Domizzi, Edenilson, Felipe, Insua, Pasquale, Piris, Widmer.

Centrocampisti:
Badu, Fernandes, Guilherme, Kone, Iturra, Lodi e Marquinho.

Attaccanti:
Aguirre, Evangelista, Perica.

SPELTIPS
Tror på ännu ett underspel i Rom. Lazios offensiv har varit katastrof sista veckorna. Inte skapat i närheten av godkänt med chanser i Serie A-spelet och tror inte på en plötslig islossning såsom stämningen är i klubben just nu. Inte mycket optimism utan spelarna vill nog bara på jullov. Udinese lär inrikta sig på tätt försvar och kontringar, saknar Di Natale. Spelar under 2,5 mål till fina 1,85 hos Svenska Spel (4/5 units).

Vad spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip