Speltips

Speltips Everton vs Leicester

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-19 16:00 Spela här

Speltips Everton vs Leicester
Land: England Liga: PL
Odds: 1.70 Speltips: Ö2,5 mål
2015-12-19 16:00 Everton vs Leicester Ö2,5 mål 1.70 Polsater

Över 2,5 baljor mellan Everton och Leicester känns rimligt på lördagen.

Den osannolikt positiva överrasknings och ligaledaren Leicester gästar Everton:

1. Leicester 16 10 5 1 34:22 35
10. Everton 16 5 8 3 29:21 23

Leicester är laget med högst målsnitt i Premier League, blir 3,5 baljor per match i snitt.
Everton ligger fyra i den ligan med 3,1 mål per match i snitt.
Leicester har gått ö2,5 i 12/16 totalt, 7/8 på bortaplan. Everton har klivit över linan i 9/16 totalt, 5/8 hemma på Goodison Park.
Båda matcherna i fjol slutade 2-2.

Statistiken talar alltså för en målrik match, men stats är som bekant inte allt. Bortalaget saknar ordinarie mittbacken Robert Huth och måste således möblera om i backlinjen.

Everton saknar sedan tidigare Phil Jagielka. Däremot har man äntligen båda ytterbackarna tillgängliga, vilket är positivt för deras anfallsspel.

I Leicester finns Vardy och Mahrez som tillsammans öser in poäng. Laget har gjort mål i SAMTLIGA ligamatcher den här säsongen, vilket är fruktansvärt imponerande. Spelar en härlig fotboll och skapar alltid en hel del farliga chanser via sina vassa omställningar. Samtidigt är försvaret inget extra och nu måste man dessutom rotera i backlinjen.

Everton spelar alltid en fartfylld fotboll hemma. Många spelare deltar i offensiven, som är rätt bred med Lukaku, Barkley, Deulofeu, Kone m.fl. Hemma på Goodison för man ofta spelet och man går sällan mållösa.

Ser framför mig en matchbild där Everton för och Leicester kontrar vasst. Everton har kryssat alldeles för många matcher och kommer definitivt gå för seger här. Att båda lagen gör mål är ett scenario åtminstone jag ser framför mig, vilket såklart är en fördel när man letar överspel. Nästa PL-match är en vecka bort, så det finns inte heller någon anledning att vila spelare inför julschemat redan nu.

Blir inte förvånad om det här slutar på samma sätt som i fjol, d.v.s. 2-2. Men minst 3 mål borde väl de här lagen kunna skaka fram?

Polsater - 17 December, 2015, 21:40

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!