Speltips

Speltips New York Jets vs Dallas Cowboys

Sport: Amfotboll Spelstopp: 2015-12-20 02:00 Spela här

Speltips New York Jets vs Dallas Cowboys
Land: Land Liga: Liga
Odds: 1,86 Speltips: New York -3
2015-12-20 02:00 New York Jets vs Dallas Cowboys New York -3 1,86 RoloMartins

Dallas Cowboys (4-9) tar emot superheta New York Jets (8-5). Mycket står på spel för framförallt New York Jets som i nuläget har den sista playoff-platsen i AFC. Jets har dessvärre inte ödet i sina egna händer, MEN de är medvetna om att det är en match i taget och det måste vara en vinst i taget. DÅ kan det räcka. Det är inte ofta surret om slutspel gäller i Jets-lägret, utan det har de senaste åren egentligen varit hos Dallas Cowboys.

Jag kommer spela New York Jets -3 till oddset 1,86 hos bet365 .com och jag är väldigt trygg i det spelet, då jag är övertygad om att New York kommer avväpna Dallas i afton.

De är i mina ögon ett klart bättre lag på samtliga nyckelpositioner, samt att vi alla vet att Cowboys QB Tony Romo är borta resten av säsongen.Till dagens match är även Cowboys viktiga kugge i defense McClain borta. Till skillnad mot New York som i stort sett är helt skadefria till denna begivenhet. New York har tre raka segrar och har gjort det riktigt bra. Jets är svårstoppade när deras springspel fungerar fullt ut, när QB Ryan Fitzpatrick skyddar bollen väl och tar rätt beslut, när Jets defense spelar aggressivt, samt att Jets WR-tandem Marshall/Decker plockar alla bollar i sin väg. DÅ är Jets ett slutspelslag att räkna med...

Storylines som är kopplat till min spelanalys:

1. Vi börjar med quarterback-situationen. Dallas har Matt Cassel som QB2 efter Romo och Jets har Ryan Fitzpatrick. Cassel har haft det oerhört bekymmersamt att få igång sitt spel och som han spelar i nuläget är killen max en reserv. Ryan Fitzpatrick däremot har ett strålande år. Kolla in Fitz statistik i samband med Jets tre raka segrar. Han har 64,2% i "passing attempts", han har kastat för 930 yards med hela nio touchdowns, inga interceptions och en total "passer rating" om 111,5, vilket är riktigt, riktigt bra. Fitzpatrick kan ta Jets till slutspelet!

2. Running back-situationen är lite jämnare, men även här dominerar Jets och då framförallt Chris Ivory. Jets RB1 sprang som en demon de första fem matcherna och hade ett snitt på över 5 yards per försök. Sedan drabbades han som många andra av skador (ljumskproblem). NU syns det att Ivory har hittat tillbaka till sitt spel igen och som sagt; han har varit skadefri de senaste starterna. Mot Titans i föregående helg hade Ivory 22 försök, plockade 101 yards och snittade på 4,6 yards per försök. En superb outing. Totalt har Ivory 217 springförsök för 914 yards med tillhörande sju touchdowns, vilket är hans karriärs absolut bästa år. Det som gör Ivory livsfarlig är att han kan springa rakt fram, snett höger, snett vänster och även ta emot korta pass som en wide receiver. Han har hela paketet. En av ligans absolut främsta running backs i nuläget.

Dallas Cowboys har McFadden och han tog över efter DeMarco Murray som lämnade för Eagles. McFadden är inte nära Murrays siffror i Dallas, men utifrån förutsättningarna har McFadden gjort ett riktigt, riktigt bra år. I afton möter han kanske NFL's bästa "run defense" som leds av Mo Wilkerson, Snacks Harris, Big Cat Williams och Sheldon Richardson. Det blir ingen walk in the park för McFadden eller Matt Cassel i sin passing pocket. Mer om Jets defense under egen punkt.

3. Jets defense. Helheten är rakbladsvass, men kolla in Mo Wilkerson nr 96. Han har ett s.k. contract year och spelar sin absolut bästa fotboll - någonsin. Jag anser att han borde in i NFL's All Pro Team 2015. SÅ bra har han varit. 12 sacks i ett 3-4 defense. Mot Titans sackade han Mariota tre gånger i en match. Jag är övertygad om att Jets ägare Woody Johnson kommer ta upp lädret och betala honom ALLT det han förtjänar. Han GÖR Jets defense till vad det är tillsammans med de övriga tre som nämnts ovan. När Jets defense är hela och friska är det få lag som kan stoppa dem. Jag är övertygad om att Matt Cassel i Cowboys får en lång, lång, lång afton idag.

4. Revis Island vs Dez Bryant. En riktigt härlig matchup att se fram emot. Två av ligans bästa på sina respektive postioner. Såväl Revis som Bryant är tillbaka efter skador. Dessa två herrar känner varandra mycket väl. Revis skötte sig galant i sin comeback emedan Bryant inte alls sett lika bra ut. Vi skall komma ihåg att vi har höga krav på dessa två spelare, men Dez har bara tagit emot 27 pass för 351 yards, vilket är sådär för att vara Bryant. Oavsett; ha koll på denna fajt i afton. Det kommer garanterat vara sevärt.

5. Jets WR-tandem - Brandon Marshall och Eric Decker. Kanske NFL's bästa WR-tandem. Vi börjar med Eric Decker. Han har 66 mottagningar för 875 yards med tillhörande nio touchdowns. Sedan kikar vi på Brandon Marshalls siffror. Han har 89 mottagningar för 1187 yards med tillhörande 11 touchdowns. Wow! Nu möter Jets WR's ett Dallas Cowboys med en hygglig secondary; inte mer. Jag är övertygad om att såväl Decker som Marshall minst har en TD var i afton; minst.

Sammanfattningsvis; när Jets får ha alla sina nyckelpositioner skadefria och kan få dem att spela som ett lag; ja, då är New York riktigt bra. Jag spelar Jets -3 till oddset 1,86 och mycket trygg i det spelet. Den här matchen skall Jets vinna.

/RoloMartins

RoloMartins - 19 December, 2015, 16:01

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!