Speltips

Speltips Liverpool vs Leicester

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-12-26 16:00 Spela här

Speltips Liverpool vs Leicester
Land: England Liga: Premier League
Odds: 2.0 Speltips: x2
2015-12-26 16:00 Liverpool vs Leicester x2 2.0 Polsater

Dubbelchansen, X2 eller asian +0,5, på Leicester borta mot Liverpool.

Serieledande Leicester har alltså tagit 14 pinnar mer än Liverpool på 17 matcher. Premier Leagues stora överraskningslag har alltså förlorat en (1!) match på hela säsongen. Ändå är man så här pass kraftiga underdogs.

1. Leicester 17 11 5 1 37:24 38
9. Liverpool 17 6 6 5 20:22 24

Formmässigt kan vi konstatera att Leicester nyligen vunnit klart i flera matcher mot tufft motstånd, senast manövrerade man ut Everton och vann till slut rättvist. Bra skadeläge också, då det endast är Drinkwater som saknas. I och för sig en ordinarie central fältare, men man grejade det fint utan honom senast.

Liverpool kommer från en katastrof-insats borta mot Watford. Bogdan i buren darrade, försvaret sjabblade och framåt såg det väldigt tunt ut. Tre raka matcher utan seger i ligan. Hemma har man vunnit bara tre av åtta matcher och då har man varken mött Arsenal, Manchesterlagen, Chelsea, Everton eller Tottenham på Anfield. Ett extremt lätt hemmaschema har inneburit tre segrar på åtta - det är för dåligt för en klubb som Liverpool. Men laget och truppen är nog inte bättre. Förändringar i truppen krävs om Klopp ska ta klubben framåt.

I den här matchen saknar man dessutom ett gäng gubbar: Milner, Skrtl och Lovren missar. Behöver det nämnas att Sturridge är skadad? Ett mittbackspar bestående av Kolo Toure och den i förra matchen väldigt svage Sakho - det känns sådär på förhand. Framåt har man Benteke som det inte lossnat för ännu och Coutinho+Firmino, som båda visat tveksam form på sistone. Alibispelaren Lallana gör väl varken till eller från.

Hemma på Anfield kräver publiken att "Pool" tar kommandot - och jag tror man kommer ta hand om bollinnehavet också. Det borde passa Leicester bra - laget är som bekant dödligt vassa i omställningarna. Vardy kan nog få lite härlig yta bakom hemmalagets backlinje.

I förra omgången mötte Leicester, som jag nämnde ovan, Everton på bortaplan. Everton och Liverpool ligger nära varandra i tabellen (skiljer en pinne) och det är väl efter 17 omgångar rättvist att säga att lagen är ungefär lika bra. Liverpool har högre högstakapacitet, men överlag är det två jämna lag. Hursomhelst, i den matchen stod Everton i runt 2.20 ggr pengarna. Alltså runt 25 punkter högre än Pool. Att de största klubbarna ofta är väldigt överskattade rent prismässigt är väl ingen nyhet iofs, men tycker det säger något i alla fall.

Ett lag som torskat en match på hela säsongen mot ett Pool med tveksam form. Dubbelt betalt för att serieledarna tar poäng känns bra.

@nokkan21Polsater - 25 December, 2015, 17:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!