Speltips Leksand - Sundsvall

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-12-29 19:00
Land: Sverige
Liga: Hockeyallsvenskan
Odds: 1.77
Tips: 1 (-1,5)
Leksand -1,5 hemma mot Sundsvall i hockeyallsvenskan.

Det är väl en gång om året jag rekar ett hockeyspel och det passar väl bra att göra det såhär ett par dagar innan 2015 blir 2016. Rekar jag hockey är det med stor sannolikhet en match där Leksand är involverat. Det är nämligen mitt lag sedan barnsben och jag tittar på så många matcher jag kan.

Jag inledde den här säsongen med att spela emot Leksand i stort sett i varje match. Det tog ett tag för marknaden att förstå att Leksand hade ett riktigt kasst lag för att ha spelat i SHL säsongen innan. Som så ofta innebar "stort" lagnamn oförtjänt låga odds. Ett helt nytt lag skulle spelas samman och att det skulle ta lite tid var inte oväntat. Starten var mycket riktigt oerhört tung för Leksands del och ett tag låg man under nedflyttningsstrecket till och med. Dessutom hade man ett gäng spelare skadade.

Nu ser det dock lite bättre ut. Förändringar har gjorts på såväl ledar som spelarfronten. Även om några spelare fortfarande saknas är de flesta nyckelspelare krya. Före uppehållet tog laget poäng i 8/9 matcher. Föll visserligen borta mot AIK på annandagen med 3-2, men det är inget att skämmas för. AIK borta i ett kokande hovet är förmodligen den tuffaste matchen i den här serien. Men ser man till de 10 senaste matcherna är Leksand det tredje formstarkaste laget i ligan. Har häng på playoff-platserna nu och varje match är väldigt viktig om det ska bli något av det där. Har helt enkelt inte råd att missa en sån här match.

Nu lirar Leksand sin första hemmamatch på 14 dagar. Det är hemvändartider (många utflyttade firar jul/nyår hemma i Dalarna) och halsdukens dag. Med andra ord väntas relativt månghövdad hemmapublik, vilket borde öka motivationen hos hemmalaget ytterligare.

Att man ställs mot seriens i särklass svagaste lag skadar ju inte heller direkt.

Sundsvall ligger toksist i serien och har svag form dessutom. Har förlorat båda matcherna efter uppehållet och nu senast blev det klara 2-5 hemma mot bottenkollegan Asplöven. Räknar jag rätt har Sundsvall förlorat 19 av 34 matcher med mer än ett mål.

Förstekeepern Åkerlund är vad jag förstår fortfarande skadad och senast saknades ett par spelare till. Fansen har nu börjat samla in deg för att få in nya spelare, vilket man dock inte löst än.
Uppdaterat:
Läget i Sundsvall:
Eric Moe missade matchen i söndags mot Asplöven och blir borta även denna match på grund av magsjuka. Knäskadade målvakten Magnus Åkerlund saknas sedan tidigare. Tillbaka på isen är Simon Lövgren.

Leksand har sett bättre ut den senaste tiden och ställs nu mot passande motstånd. Med tanke på tabelläget ska man bara vinna en sån här match klart.


@nokkan21


Spela på Leksand - Sundsvall hos Nordicbet
Spela nu
Polsater - 28 December 2015 - 23:34
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: