I natt tar San Antonio emot Phoenix Suns i en NBA-match som bara kan sluta med en övertygande hemmaseger. Hcp-spelet ligger på -14,5. Men jag väljer i stället att spela på San Antonio team total över 106 poäng till oddset 1.91 på Betsafe .

Att Golden State Warriors har varit säsongens lag hittills under säsongen är svårt att argumentera emot. Nästan lika givet är att San Antonio Spurs har varit det näst hetaste laget. San Antonio har vunnit 27 matcher och bara förlorat 6. Riktigt imponerande. San Antonio tillhör dessutom den absolut toppen när det kommer till både offensive och defensive efficiency. Inget lag släpper in färre poäng per 100 bollinnehav än San Antonio och bara två lag gör fler poäng per 100 bollinnehav. Formen är dessutom på topp. San Antonio har vunnit nio av sina tio senaste matcher.

Phoenix Suns, som har vunnit 12 matcher och förlorat 21, har varit desto mer ojämnt. Phoenix ligger i mitten när det kommer till gjorda poäng per 100 bollinnehav och de tillhör den nedre tredjedelen om man tittar på motsvarande siffror för försvarsspelet. Phoenix form är dessutom riktigt dålig. De har förlorat fem raka matcher och sju av sina åtta senaste.

Här får vi ett riktigt starkt hemmalag (San Antonio har vunnit alla 18 hemmamatcher den här säsongen) mot ett svagt bortalag (Phoniex är 4-11 på bortaplan). Jag är övertygad om att San Antonio vinner enkelt här. De kan mycket väl täcka linan (de har vunnit sina hemmamatcher med i snitt 15,4 poäng i år). Men spelet på team total över 106 poäng känns minst lika bra. Phoenix är formsvaga och slitna och kan mycket väl falla ihop här. Tittar man på hur Phoenix försvar har levererat i de senaste bortamatcherna så ser det ut såhär: 110 insläppta mot Utah Jazz, 128 insläppta mot Golden State Warriors, 104 insläppta mot Dallas, 101 insläppta mot Chicago, 95 insläppta mot Memphis Grizzlies, 109 insläppta mot Washington Wizards, 127 insläppta mot Detroit Pistons.

Att Phoenix släpper in över 106 poäng på bortaplan är alltså inte alls ovanligt. Och nu ställs de mot ett av ligans bästa hemmalag med ett välfungerande anfallsspel. Jag tror att Phoenix sviktande försvarsspel fäller dem här. San Antonio vinner med 12-16 poäng och gör åtminstone 110.

Spelar alltså: San Antonio Spurs team total över 106 poäng till oddset 1.91 på Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip