Speltips

Speltips Arsenal vs Newcastle

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-02 16:00 Spela här

Speltips Arsenal vs Newcastle
Land: England Liga: PL
Odds: 1.77 Speltips: -1,5
2016-01-02 16:00 Arsenal vs Newcastle -1,5 1.77 Polsater

Arsenal -1,5 hemma mot Newcastle känns som ett bra lördagsspel.

Toppen mot botten, då mitt kära Gunners tar emot formsvaga Newcastle hemma på Emirates:

1. Arsenal 19 12 3 4 33:18 39
18. Newcastle Utd 19 4 5 10 19:34 17

Fortsatt mycket stora skadebekymmer i Arsenal då Sanchez, Couqelin, Cazorla, Wilshere, Welbeck, Arteta missar matchen. Kanske även Flamini. Åtminstone Sanchez, Couqelin och Cazorla är nyckelspelare för Gunners, så att laget klarat sig så bra utan dessa är bara att applådera. Nu har man dessutom tagit sig förbi den kritiska jul/nyårs-perioden, så nu kommer matcherna inte lika tätt - vilket naturligtvis är bra med tanke på att truppen är rätt tunn med tanke på alla skador. Att det skulle komma ett tapp under den här täta matchperioden (torsk 4-0 mot Southampton) var inte så konstigt kanske. Få lag går rent i den perioden och även om förlusten blev stor är det ändå bara tre poäng som förlorades. Att laget studsade tillbaka med en bra insats mot Bournemouth bara 48 timmar senare var nog viktigt för truppen.

Laget tas i stort sett ut sig självt nu, frågetecken på någon position, men i stort sett borde det bli:

Cech
Bellerin, Koscielny, Mertesacker, Monreal
Flamini, Ramsey
Walcott, Özil, Oxlade-Chamberlain
Giroud

Storform på Özil. Skapar enormt mycket lägen åt medspelarna och värderar varje situation helt rätt. Aldrig sett honom bättre. Har en kompis som är polare med en Bournemouth-spelare. Denne sa efter matchen i måndags (som Arsenal vann med 2-0) att Özil var den bäste spelare han någonsin mött. Hela Bournemouth-laget var konfunderade över hur smart Özil rörde sig mellan deras lagdelar - så ingen visste vem som skulle plocka upp honom. Gör bara de övriga mål på några av de lägen tysken skapar så ska -1,5 inte vara några större bekymmer.

Har sett Newcastles två senaste matcher. Tycker man föll rättvist hemma mot Everton (även om segermålet kom sent) och senast borta mot WBA var det också en klen insats. Var nere i London och skrällde för några veckor sedan, mot bakgrund av att man sedan dess tagit 1 poäng av 9 i matcher där man borde ha åtminstone 4-5 har jag svårt att se laget upprepa bedriften. Truppen känns rätt medioker med få klasspelare. Tung skada på keepern Krul sedan tidigare. Cissé saknas förmodligen igen, annars är skadeläget rätt ok då det knappast är några nyckelspelare som saknas. Tänkbar elva:

Elliot,
Janmaat, Mbemba, Coloccina, Dummett,
Anita, Colback,
Sissoko, Wijnaldum, Perez
Mitrovic

Arsenal har sett bra ut en längre tid nu, särskilt hemma. Efter de två första hemmamatcherna där man förlorade en och kryssade en har man 6-1-0. Fyra av segrarna har varit med minst två mål. Går i stort sett alltid för att döda matcherna via ett till mål när man leder och har ett par bra kontringsspelare. Skiljer en klass mellan de här lagen trots att Arsenal saknar ett par spelare, min förhoppning är att det visar sig.

3-1?

@nokkan21

Polsater - 01 Januari, 2016, 18:09

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Åberg - 2016-01-02 00:25:42

Ser ut som att Elliot missar matchen, han har varit bra som satan så det blir ett stort minus i så fall.

viggo - 2016-01-01 23:41:18

Saxat från skysport.
Newcastle midfielder Vurnon Anita is out of Saturday's trip to north London. The Dutchman limped off with a hamstring problem during Monday's 1-0 defeat at West Brom and has become the latest addition to a lengthy casualty list which also includes goalkeeper Rob Elliot, who is battling a stomach bug.