Alltså, folk fattar typ inte att Thiem är medioker på hardcourt. Han slog Wawrinka en gång och så vips är han en världsstjärna. Men han är alltså högst oberäknelig på hardcourt och gillar inte när det går för fort på banan, det beror nog mer eller mindre på de enorma förberedelserna som krävs när han slår. Minsta misstajming så är han stekt.

Thiem i min bok är en grusspelare med tillräckligt bra serve för att kunna hota många spelare på hardcourt. Men ser man till slagen och rörelsemönster så passar han mycket bättre på grus.

Nu var jag tvungen att kolla upp så att jag inte far med osanning: Den bästa spelaren som Thiem slagit på hardcourt är Gilles Simon och inte Stan Wawrinka…. Ganska stor skillnad faktiskt.

Aja, Duckworth då. Absolut inte oäven på hemmaplan. Hade en sjukt bra period här förra året. Då servade han jävligt bra och har redan 1-0 på Thiem….och det var ingen match som spelades för 20 år sedan i någon juniortävling. Det här var 2015 i Indiana Wells som är en av de absolut snabbaste hardcourtbanorna, bara Brisbane och ett fåtal till är Snabbare .

Lite sugen på raka spelet på Duchworth här, men håller mig till att han nyper ett set. Finns till 2,00 på Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip