Årets sista rek här på R&K slutade med en "vinst" i och med en push på under 2 mål asian. 2016 har precis börjat, och vad passar inte bättre då med att börja året med en vinnande rek? Dagens match alltså Alaves - Athletic Bilbao B.

Det är 1an i serien mot 21:a placerade (näst sist) som spelar, Bilbao B har blivit ett favoritlag för mig när jag spelar, laget har extremt svårt att göra mål, samtidigt som de försvarar bättre än tex Levante i Primera Division. Vi tar en titt på hur lagen avslutade 2015:

Alaves 5 senaste:
Ponferradina - Alaves 0-1
Alaves - Alcoron 1-1
Valladolid - Alaves 1-2
Alaves - Mallorca 1-0
Elche - Alaves 0-1

Bilbao B:s 5 senaste:
Bilbao - Lugo 1-1
Osasuna - Bilbao 1-1
Bilbao - Zaragosa 0-1
Leganes - Bilbao 1-0
Bilbao - Almeria 0-0

Bilbao har på 18 ligamatcher gjort 10 mål, samt släppt in 16. Alaves har i sin tur på sina 18 matcher gjort lite föga förvånande klena 23 (som serieledare) men samtidigt släppt in 17. Det ger lagen detta snitt per match: Bilbao mål per match 0,55, Insläppt per match 0,88. Alaves mål per match 1,27, insläppt per match 0,94.

Som jag varit inne på tidigare så är inte Bilbaos B gäng ett målglatt lag, detsamma gäller i stort sett hela ligan. Den är mindre spännande stundtals än Uniteds anfallsspel. Men en sak är säker gällande dagens match, Alaves som leder ligan har på sina 5 senaste matcher vunnit 4, där man hållit nollan i 3/4 segrar. Bilbao har i sin tur inte gjort mål i sina 3/5 senaste matcher. Dessutom har de förlorat utan att göra mål 2/5.

Alaves är ett rutinerat lag i Segundan, Estadio Mendizorrozta kommer att fyllas utav supportrar, som kommer hoppas på att sitt Alaves gör börjar 2016 på samma sätt som man avslutade 2015. Bilbao B som är nykomling kommer att spela på som vanligt, ligga lågt och gå på kontring. Det kommer att sluta med förlust, för Serie 1:an ska bara vinna och hålla nollan mot nykomlingen.

Jag spelar Alaves + BLGM Nej till 2,43 hos Unibet .

Hur spelar ni?
Twitter - davvecohen

This is the stats tab
This is the post tip