Buffalo Sabres - Detroit Red Wings

Goalies: Johnson (probable) vs Mrazek (confirmed)

Buffalo Sabres har haft problem på slutet och målproduktionen har varit dålig. Laget har endast lyckats göra 3 mål på sina tre senaste matcher. Senast mot NY Islanders fick man se sig besegrade efter 2-1 efter att man återigen visade ineffektivitet. Laget fick iväg hela 43 skott på mål men kvaliteten i avsluten fanns inte där och Thomas Greiss stod pall. R.O’Reilly fick in reduceringspucken till 2-1 i PP som annars varit svagt på slutet.

Detroit Red Wings föll oväntat mot Pittsburgh Penguins trots att motståndarlaget var B2B. Wings såg heta ut i början av matchen och det märktes att man mötte ett lag som inte är i sitt skick. Efter en väldigt bra första perioden hade Wings en 2-0 ledning och allt gick enligt planerna. Dock tappade man spelet helt under de två kommande perioderna och bjöd in Penguins i matchen efter att man tagit många onödiga och dåliga utvisningar. Detta straffade laget och Penguins kunde utnyttja dessa chanser och vann tillslut med klara 5-2.

I natten match brukar Wings trivas väldigt bra. Sabres som har problem just nu tog visserligen revansch på Wings efter 2-1 senast lagen möttes. Wings snittar hela 3.40 mål/match senaste 10 mötena med Sabres och jag tror ett revanschsuget Wings bör ha goda chanser att lösa de igen. Jag kommer välja Wings Ö2.5 mål före ML då det för det första ger ett bättre odds, samt att Sabres bör kunna pressa Wings. 3 mål tror jag krävs för vinst vilket för kvällens spel lättvalt. Dessutom saknas troligtvis en av Sabres viktigaste spelare i Tyler Ennis då han åkte på en lättre skada mot Washington.