Miami Heat tar emot Indiana Pacers i natt. Det är Miami som får bära spelbolagens favoritskap, men jag tror på Indiana här och spelar därför Indiana +2,5 till oddset 1.90 på bet365 .

Miami och Indiana påminner en del om varandra. Det har liknande record den här säsongen (Miami har vunnit 20 matcher och förlorat 13, medan Indiana har 19 segrar och 14 förluster). De har också liknande styrkor: båda lagen har försvarsspel som bör rankas bland ligans allra bästa. Miami är femma i NBA om man tittar på insläppta poäng per 100 bollinnehav, medan Indiana hamnar en plats efter.

Lagen har också liknande form. Båda har tre vinster på sina fem senaste matcher. Här är lagens fem senaste:

Miami:
97-75 mot Washington
106-82 mot Dallas
90-99 mot Memphis
105-111 mot Brooklyn
108-101 mot Orlando

Indiana:
94-82 mot Detroit
116-120 mot Milwaukee
100-102 mot Chicago
93-87 mot Atlanta
102-88 mot Timberwolves

En faktor som får mig att tro mer på Indiana här är energinivån. Indiana spelade senast i lördags, medan Miami spelade så sent som i går. Indianas match var dessutom på hemmaplan, vilket gjorde att de slapp resa. Miami spelade borta i Washington. En extra vilodag kan göra mycket gott i ett läge där det spelas många viktiga matcher.

Jag noterar också att Indiana har haft lätt för Miami i de senaste matcherna. Två gånger har lagen mötts den här säsongen och två gånger har Indiana vunnit. Vissa lag trivs med att möta vissa andra lag, och jag tror att detta Indiana trivs ganska bra mot Miami.

Det är alltså två defensivt starka lag som möts. För att Miami ska vinna matcher krävs ofta att Chris Bosh och Hassan Whiteside levererar offensivt, men här tror jag att Indiana har bra medel mot Bosh, och att de även kan kontrollera Whiteside hyfsat bra.

Istället tror jag att Miami får svårt att kontrollera Indianas offensiva stjärnspelare, Paul George. George är i bra form. Han gjorde 32 poäng senast mot Detroit och 31 i matchen dessförinnan. Han har snittat 29,5 i de två matcherna mot Miami den här säsongen. Jag tror att han kan bli skillnaden mellan två i övrigt ganska jämna och riktigt försvarsstarka lag.

Tittar man på ATS-trenderna så har Miami täckt linan 9 av de 20 matcher då de har varit favorit på hemmaplan. Medan Indiana är 6-3 ATS som underdog på bortaplan.

Speltipset: Jag tror på att tuff och jämn match mellan två bra försvarsspelande lag. Jag tycker inte att Miami förtjänar sitt favoritskap med tanke på att detta är match två i en back-to-back för dem. Jag ser i stället Indiana, med en formstark Paul George som knappa favoriter, och ser därför fint värde i Indiana +2,5 till oddset 1.90 på bet365 .


Med vänliga hälsningar
Simon Leppämäki
[email protected]
0722-45 09 27

This is the stats tab
This is the post tip