Tjena!

Årets första match i SHL är här och vilken match vi bjuds på! Smålandsderby mellan ärkerivalerna HV71 och Växjö Lakers. Jag tror att vi kommer bjudas på en väldigt fartfull match och kommer därför spela Ö5.0 mål i matchen till @2.09 hos Pinnacle Sports med 4/7u.

HV71:
Vi hittar HV71 på en nionde plats i tabellen med 45 inspelade poäng. HV71 hade innan förlusten mot Rögle senast haft en fin form med fyra raka trepoängare. HV har denna säsong gjort 84 mål framåt och släppt in 76 mål bakåt. I HVs matcher blir det i snitt 5.33 mål per match och om man ska se endast till deras hemmaspel så blir det i snitt 5.2 mål per match. Idag ställs man mot Växjö ett lag som man mött två gånger denna säsong och vid båda tillfällena var det HV71 som drog det längsta strået. Först hemma när man vann med 4-2 och sedan lyckades man vinna med 1-2 borta efter straffar. 21/30 (70%) matcher denna säsong har det blivit 5 mål eller mer i HV71s matcher. Vid exakt fem mål får vi tillbaka vara pengar.

Växjö:
Tre lag i tabellen har 52 poäng med nästan identiskt målskillnad, Linköping trea, Växjö fyra och Brynäs femma. Luleå sexa med 51 poäng och Färjestad sjua med 50 poäng. Varje poäng är med andra ord viktigare än någonsin just nu. Växjö hade innan storsegern mot Karlskrona haft det riktigt tufft med fyra raka förluster. Men nu efter denna islossning så kanske laget hittar nytt självförtroende. Denna säsong har 24/30 matcher blivit 5 mål eller mer vilket innebär hela 80% av alla matcher. I Växjös matcher denna säsong har det i snitt blivit 5.53 mål per match. Finns goda möjligheter för mycket mål även ikväll!

Inbördes möten:
Som sagt två möten denna säsong där HV71 vunnit båda. Om man kollar tillbaka på de tidigare mötena mellan lagen så ser vi att det varit målrikt. I de sex senaste matcherna så har fem av dem slutat med fem mål eller mer och hela fyra matcher slutat med sex mål eller mer. I snitt så har det blivit 6.5 mål per match om man kollar till de senaste mötena.

Sammanfattning:
Jag tror på en fartfull match med mycket känslor. Om man ser till statistiken samt inbördes möten inför denna match så känns Ö5 AH ML som ett väldigt bra spel. Om matchen slutar 2-2 så får vi pengarna tillbaka eftersom vi spelar på Pinnacle som har sina överspel som moneyline.

Match: HV71-Växjö
Spel: Ö5.0 mål ML
Odds: @2.09
Insats: 4/7U
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

För fler spel:
Twitter: SHL-Grinder

Stort lycka till vid rygg, denna jobbar vi in!

// SHL-Grinder

This is the stats tab
This is the post tip