Speltips

Speltips Sverige-Estland

Sport: Fotboll Spelstopp: 2016-01-06 17:00 Spela här

Speltips Sverige-Estland
Land: Abu Dhabi Liga: Träningsmatch
Odds: 1.62 Speltips: Sverige -1
2016-01-06 17:00 Sverige-Estland Sverige -1 1.62 Polsater

Sverige -1 mot Estland testas. Pengarna tillbaka på uddamålsseger, vinst om vi vinner med två mål eller fler. Matchen spelas i Abu Dhabi.

Var först inne på att gå emot Sverige då vi ofta brukar ha det knepigt på januariturnén, trots svagt motstånd. Men den här gången tror jag Sverige kan ta en klar seger.

Estland är trots allt Estland. En nation på frammarsch under Magnus Pehrsson, men alltjämt ett blåbär. Gjorde ett relativt bra EM-kval, men nu har MP tagit ut ett b-lag. Spelarna kommer i stort sett enbart från den inhemska ligan, få var delaktiga i EM-kvalet. Logiken säger att dessa unga och rätt oprövade namn knappast kan hålla särskilt hög klass då estländka ligan är rätt svag. Bredden på toppspelare för Estland är inte lika stor som för exempelvis Sverige.

Tycker vi har en hyfsat spännande trupp. Spekuleras om följande startelva:

Johnsson -
Tinnerholm, Bergström, Holmén, Lundqvist -
Rohdén, Svensson, Fransson, Mrabti -
Nyman, Kujovic.

i stort sett samtliga kommer från en bra säsong i allsvenskan. Tinnerholm, Rohdén, Svensson och Kujovic har blivit uttagna i riktiga landslaget, Alex Fransson har blivit såld till Basel. I övrigt en del unga och hungriga spelare och det känns som en rätt bra elva det där. Fin balans med slitvargen Gustav Svensson, bra offensiva ytterbackar och kreativitet på Mrabti och Fransson.

Visst, träningsmatch och spelarna är knappast i form än, men det gäller Estland också. Det är trots allt landslagsspel vi talar om och det är EM-år. En bra turné här skulle kunna innebära en EM-biljett för vissa spelare, så nog borde motivationen finnas där trots allt.


@nokkan21

Polsater - 06 Januari, 2016, 09:50

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2016-01-06 12:43:53

Samma odds för Sverige att hålla nollan känns också bra. Estland kommer som du skrev med en svag trupp och har lämnat de flesta offensiva hoten hemma.