I natt tar Oklahoma City Thunder emot Memphis Grizzlies i en intressant Western Conference-match. Jag tror på Oklahoma City, men hcp-spelet som ligger på -6,5 känns lite för högt i den här fajten. Jag väljer i stället att spela Oklahoma City team total over 103 poäng, till oddset 1.91 på Betsafe . Det innebär alltså att jag spelar på att Oklahoma City ska göra fler än 103 poäng i matchen.

Jag gillar det Oklahoma City har visat upp under den senaste tiden. Det är en fröjd att se Russell Westbrook och Kevin Durant tillsammans igen. Kevin Durant, som fick fjolårssäsongen förstörd på grund av skador, är verkligen tillbaka. Durant och Westbrook ser riktigt farliga ut. Visst har Golden State Warriors och San Antonio Spurs varit de två bästa lagen i Western Conference hittills, men Oklahoma City smyger där bakom.

Tittar man på antalet gjorda poäng per 100 bollinnehav, som är en bra måttstock för hur bra ett lag presterar offensivt, så ligger Oklahoma City på andra plats. Bara suveräna Golden State är bättre. Bilden av Memphis är att det är ett riktigt svarsstark lag, men tittar man på insläppta poäng per 100 bollinnehav, så ligger Memphis på plats 15 NBA. Det är alltså långt ifrån givet att detta Memphis ska få stopp på Oklahoma Citys anfallsspel i natt. Men det verkar spelbolagen tro. För 103 poäng är inte mycket för detta Oklahoma City. De snittar nämligen 108,5 poäng per match den här säsongen.

Tittar man på hur Oklahoma City har presterat mot just Memphis den här säsongen så finns det inte heller något som talar för att de ska göra färre än 103 poäng. När lagen möttes i mitten av november förlorade för visso Oklahoma City - men de gjorde 114 poäng. När lagen möttes den 8 december (då vann Oklahoma City) gjorde Oklahoma City 125 poäng.

Hur många poäng har då Oklahoma City gjort i sina senaste hemmamatcher? I måndags gjorde de 104 poäng mot Sacramento, när de verkligen underpresterade (och förlorade). I matcherna dessförinnan gjorde Oklahoma City 110, 131, 122, 96, 118, 106, 104 och 107 poäng. Tittar man Oklahoma Citys nio senaste matcher så har de alltså gjort under 103 poäng en gång (det var i förlustmatchen mot Chicago, då Durant och Westbrook tillsammans satte 2 av 13 trepoängare).

Jag tror att Oklahoma City är revanschsuget efter förlustem mot Sacramento senast. Jag tror att Memphis försvar får problem med Oklahoma City även den här gången. Oklahoma City vinner matchen och gör 105-110 poäng.
Spelar alltså: Oklahoma City team total över 103 poäng till oddset 1.91 på Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip