Speltips

Speltips Karlskrona-Färjestad

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-01-07 19:00 Spela här

Speltips Karlskrona-Färjestad
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 2.04 Speltips: Färjestad -1
2016-01-07 19:00 Karlskrona-Färjestad Färjestad -1 2.04 SHL-Grinder

Gårdagens rek på Frölunda att vinna första perioden såg så otroligt fin ut på förhand men Frölunda underpresterade rejält matchen igenom. Det såg väldigt uddlöst ut stundtals, något vi inte sett av Frölunda på hela säsongen.

Matchen mitt huvudfokus ligger på idag är mötet i ABB Arena mellan Karlskrona och Färjestad. Färjestad som är ett starkt bortalag bör vara numret för stora här och jag spelar Färjestad -1 till oddset @2.04 och investerar 4/5 units. Vi spelar hos Pinnacle och -1 innebär att vi får tillbaka pengarna om Färjestad vinner med uddamålet efter fulltid.

Karlskrona:
Karlskrona, laget som det aldrig tycks vända för. Klappsist i serien och ingenting talar för att det ska komma en vändning, tyvärr. Karlskronas form tyder inte heller på att en vändning skulle vara på väg då laget har sju raka förluster varav en efter straffar och därmed tagit 1 poäng på de 21 senast möjliga. Karlskrona toppar även statistiken på att vara det sämsta hemmalaget. Fem inspelade poäng hemma under hela säsongen gör dem till det överlägset sämsta hemmalaget. Malmö har det näst sämsta hemmafacitet och dem har spelat in 19 poäng! Då har dock Malmö spelat två matcher mer än Karlskrona, men ändå! Håll i er nu, Karlskrona har TOLV raka hemmaförluster. Jag har har inte kollat tillbaka i SHLs historia, men det skulle inte förvåna mig om det är något slags rekord... Värt att notera är också att i elva hemmamatcher har Karlskrona förlorat med två puckar eller mer. Det vill säga att i 78.5% av KBKs hemmamatcher så förlorar man med två mål eller mer. Ruggigt facit med Karlskronaögon.

Färjestad:
Färjestad är inne i en fin period just nu. Man har fem segrar på de sju senaste matcherna och ligger på en sjunde plats i tabellen med 50 inspelade poäng. Serien är fruktansvärt tight från tredje till niondeplats. Växjö ligger på en tredjeplats med 55 poäng och HV71 på nionde med 45! Otroligt jämt. Vid seger idag skulle Färjestad klättra fint i tabellen så det är nog lite extra motiverande inför dagens match! Färjestad har varit väldigt bra borta den här säsongen, faktiskt så bra att man ligger top-4 i bortaligan. FBKs bortaform är väldigt fin då man kommer från tre raka segrar mot Rögle, Luleå och nu senast Djurgården. Färjestad har vunnit 7/15 bortamatcher men tagit poäng i hela 12/15, riktigt riktigt starkt.

Inbördes möten:
Lagen har stött på varandra två gånger denna säsong och Färjestad har lyckats ta ner Karlskrona i båda mötena. Först möttes dem i ABB Arena i den allra första omgången av årets SHL och då vann Färjestad med 1-3. Senast lagen möttes så var det Karlskrona som gästade och lyckades nypa en poäng då Färjestad vann med 4-3 efter OT.

Sammanfattning:
Karlskrona är seriens sämsta hemmalag överlägset.
Karlskrona ligger klart sist i serien.
Karlskrona har 12 raka hemmaförluster!
Karlskrona har förlorat båda mötena med Färjestad.
Karlskrona har 7 raka förluster i SHL.
Karlskrona har förlorat 11/14 hemmamatcher med två mål eller mer!
Färjestad är starka på bortais.
Färjestad har fin form och framförallt borta.

Jag tycker vi får ett väldigt generöst odds på Färjestad om man ser till statistik och så vidare. Men man ska alltid komma ihåg att hockey är hockey. MODO visade ju igår att ingenting är omöjligt. Men jag väljer ändå att gå in tungt här.

Match: Karlskrona-Färjestad
Spel: Färjestad -1 (Insatsen tillbaka vid uddamålsseger)
Odds: @2.04
Insats: 4/5u
Bolag: Pinnacle
Spelstopp: 19.00

Om ni är intresserade av fler spel så finns jag på twitter.
Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till om ni ryggar!

// SHL-Grinder


SHL-Grinder - 07 Januari, 2016, 14:58

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Liljeholm - 2016-01-07 18:43:29

Hel på powerplay, inge värde på detta spel.