Speltips

Speltips Färjestad-Frölunda

Sport: Ishockey Spelstopp: 2016-01-09 16:30 Spela här

Speltips Färjestad-Frölunda
Land: Sverige Liga: SHL
Odds: 1.97 Speltips: FBK +0
2016-01-09 16:30 Färjestad-Frölunda FBK +0 1.97 SHL-Grinder

Det är dags för ett riktigt stormöte i SHL mellan Färjestad och Frölunda! Lagen har mötts två gånger tidigare under säsongen men då i Scandinavium. Frölunda har dragit det längsta strået båda gångerna efter två tighta matcher som gått till förlängning. Färjestad bör ha en oerhört stor revanschlusta när lagen drabbar samman 16.30 i Löfbergs Arena.

Färjestad:
Vi hittar Färjestad på en femte plats i tabellen med 53 inspelade poäng efter 31 omgångar. Färjestad har en god form då man tagit sex segrar på de åtta senaste matcherna och inkasserat 17/24 möjliga poäng. Färjestad har inte haft det mest klockrena hemmafacitet denna säsong av 15 matcher i Löfbergs Arena har man lyckas vinna nio av dem men bara lyckats ta sex stycken trepoängare. Man gör i snitt 3 mål/match hemma och släpper till 2.7 mål/match. Färjestad kommer till dagens match med två raka hemmaförluster mot Skellefteå och HV71. Jag tror man är ofantligt revanschsugna idag när Frölunda gästar!

Frölunda:
Frölunda står på samma poäng som Skellefteå nu (70-70), men dem leder fortfarande serien på grund av betydligt bättre målskillnad. Frölunda har en fin form men jag tycker att resultaten ljuger lite. Frölunda har absolut inte varit så bra som resultaten visar om ni frågar mig. Visst man har vunnit fyra av de sex senaste matcherna, men det har varit på det berömda håret. Den 12/12 förlorade man mot Luleå hemma med 2-3, sedan slog man Malmö med 0-3 borta, det var dock ett resultat som absolut inte speglade matchbilden. Sedan i den näst sista bortamatchen 2015 mötte man Karlskrona där man snabbt hamnade i underläge 2-0 men lyckades vända och vinna med 6-3 efter att Robin Figren gjort säsongens bästa match poängmässigt när han stod för 3+1. Frölundaspelarna var absolut inte nöjda efter matchen. Man gjorde en riktigt bra match borta mot Skellefteå när man tog tre poäng efter 2-3 FT. I Frölundas två senaste hemmamatcher så har man inte alls sett lika vassa ut som tidigare under säsongen. Först lyckades man "bara" vinna mot Malmö med 3-2 hemma efter en ganska trög insats och nu senast stämde i princip ingenting när man förlorade mot MODO med 3-4 och Scandinavium var som i chock. Det var verkligen knäpptyst under vissa perioder i matchen.

Inbördes möten:
Lagen har som sagt drabbat samman två gånger denna säsong där Frölunda plockat hem segern båda gångerna. Två övertidsvinster för Indianerna i Scandinavium. Frölunda har faktiskt vunnit de fyra senaste mötena med Färjestad, men innan det hade Färjestad vunnit tre raka.

Sammanfattning:
Jag tycker det är fel att Frölunda är favoriter till denna match. Jag hade absolut förstått det om man hade samma form som för några veckor sedan. Men det ser inte lika bra ut nu tycker jag. Det är inte lätt att komma till Värmland och möta Färjestad i Löfbergs Arena. Färjestad är otroligt revanschsugna efter två bittra övertidsförluster i Scandinavium. Att Färjestad ska vara underdogs mot Frölunda hemma köper jag inte.

Match: Färjestad-Frölunda
Spel: Färjestad +0 (Insatsen tillbaka vid oavgjort)
Odds: @1.97
Insats: 3/5U
Spelstopp: 16.30

För fler spel:
Twitter: @SHLGrinder (SHL-Grinder)

Stort lycka till vid rygg!

// SHL-Grinder

SHL-Grinder - 08 Januari, 2016, 18:55

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!