Speltips Kansas City Chiefs vs Houston Texans

Sport: Amfotboll
Spelstopp: 2016-01-09 22:30
Land: USA
Liga: NFL
Odds: 1,77
Tips: Kansas -1,5
NFL Playoffs are here! Som jag längtat. Wild Card Round inleds med att Houston Texans tar emot Kansas City Chiefs. Två lag som i alla fall jag i stort sett räknade bort efter sex omgångar.

Jag kommer spela Kansas City Chiefs -1,5 till oddset 1,77 hos Unibet.

Vi börjar OCH slutar med Kansas City Chiefs i denna analys. Laget har gått från 1-5 till 11-5. Det innebär 10 (!) raka segrar och inte en förlust sedan oktober 2015, vilket inte är kattskit och bör tas på fullaste allvar. Laget kliver in i slutspelet med ett synnerligen attraktivt momentum i sitt spel. Vad har föranlett 1-5 till 11-5? Självfallet en massa olika saker som tillsammans gett effekt. Allt började egentligen med att Kansas absolut främsta offensiva vapen, Jamaal Charles, running back bräckte ner i omgång 5. Laget fick helt enkelt korrigera hela sin offensiv. Det innebar följaktligen till en ny mix av offensiva spel:

1. QB Alex Smith som i början av säsongen knappt fick någon hjälp av sitt försvar (sackad typ 4 gånger per fajt). Här ställde Chiefs om sitt försvar av passing pocket och gjorde det väldigt framgångsrikt. Det "skydd" som Smith fått under de tio senaste matcherna har varit alldeles enastående och är kanske den enskilt viktigaste förändring som gjorts.

2. Jeremy Maclin. WR som plockades in som free-agent från Eagles under våren/offseason. Han var lite småtyst initialt, men sedan har Maclin och Alex Smith varit stekheta. Maclin satte klubbrekord under sin första säsong hos Chiefs med 87 mottagningar, 8 touchdowns och landade på 1 088 yards. Starka siffror med tanke på att Maclin i stort sett var osynlig de första tre omgångarna. I och med att RB Charles försvann, samt att QB Smith fick bra skydd i sin passing pocket; ja, då skapades det tid och utrymme för Smith att finna samhörighet med Maclin. Nu ståtar Chiefs med 10 raka segrar och går in i slutspelet mot Houston Texans (som spelat i den absolut sämsta divisionen i NFL och tog sig till slutspel med ett halmstrå).

3. Andy Reid, HC för Kansas City Chiefs. En av de allra största coacherna i NFL. Han visste exakt vad han gjorde när han plockade över sin gamla vapendragare från Eagles, Maclin. Han visste också exakt vad han gjorde när han korrigerade sina running backs efter att Charles bräckte ner med sin ACL-skada. West och Ware blev Reid's svar. Deras insatser skapade till slut en stor framgång på springsidan, då Chiefs slutade på sjätte plats i NFL regular season. Starka papper i och med att superstjärnan Charles försvann omgång 5.

4. Kansas City Chiefs secondary med rookie-sensationen Marcus Peters och hans partner-in-crime Sean Smith har varit alldeles enastående och Peters i sin debut i NFL får följa med till PRO BOWL säger det mesta. Det är extremt farligt att ens våga prova kasta mot någon av dessa. Ikväll lär Peters följa den oerhört talangfulle DeAndre Hopkins i Texans. Det lär bli en spännande fajt mellan dessa. Något säger mig att Texans QB Hoyer lär bli varse, vilket bekymmer Chiefs secondary kommer bli.

5. Kansas City Chiefs pass rush. Här snackar vi stora, stora bekymmer för Houston Texans. Justin Houston och Tamba Hali är två "demoner" för Chiefs. Så effektiva, så snabba, så skrämmande vassa att bägge åker till PRO BOWL i år. Det är kvalitet rakt över.

När vi gick in i omgång 7 av NFL-säsongen stod Kansas City Chiefs i 300-1 hos Bovada gällande vinst i Super Bowl 50. Nu startar slutspelet och Chiefs står i 14-1. En lång och enastående resa. I afton har Kansas chansen att vinna en slutspelsmatch, den första sedan Joe Montana var QB tillbaka till 1994. QB Alex Smith har erfarenhet av slutspel med såväl 49'ers som Chiefs. Det kan man inte säga om Texans QB Hoyer. Utöver det kommer Hoyers bästa "skydd" för sin blindside, LT Duane Brown inte att spela. Kan bli en väldigt jobbig afton för Hoyer med tanke på Kansas edge pass rusher Justin Houston. Boom!

Jag spelar Kansas City Chiefs -1,5 till oddset 1,77 och tycker det är hela wild card-rundans bästa spel.

/RoloMartins
Spela på Kansas City Chiefs vs Houston Texans hos Unibet
Spela nu
RoloMartins - 9 Januari 2016 - 12:01
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Gustafius - 2016-01-09 21:36

Bra rek, lägger till TD av TE Kelce till 2,25

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: